Субота, 20 квітня 2024, 09:41
Повна версія сайту
;

Срібнянська селищна рада: відсутність сайту ради та офшорні підприємства

10:30 06.11.2018    Коментарі 3  
 

Офшорні підприємства, відсутність сайту ради та велика кількість землі — такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Срібнянської ОТГ, проведений ГО “Агенція міських ініціатив”.

Офшорні підприємства

Основу депутатського корпусу Срібнянської ОТГ складають співробітники селищної ради та представники трьох приватних підприємств. Якнайменше 4 депутати представляють ТОВ “Батьківщина”, двоє — БПП "ПОДІЛЛЯ" та один — СТОВ “Дружба-нова”.

Згідно даних youcontrol компанія СТОВ “Батьківщина” проводить операції з офшорами, визнаними в Україні. Власниками компанії є Микола та Надія Дмитренко. Також компанія має 19 підрозділів по Чернігівській області.

Власником Багатопрофільного приватного підприємства “Поділля” є депутат цієї ж ради Володимир Білодід. 

Стовідсотковим засновником СТОВ “Дружба-нова” є ЄРСТЕ Б.В., адреса реєстрації якого в Нідерландах. Кінцевий власник компанії — Андрій Веревський.

Фінансова сторона декларацій

Найбільший дохід, відповідно декларації, зареєстрував головний лікар, Срібнянської центральної районної лікарні Чернігівської області Микола Діденко231,7 тис грн.  Окрім цього, депутат має у власності будинок та 6,5 га землі, у власності його родини — 4 га землі.

На другому місці — Віктор Петренко з річним доходом 190 тис грн. Також у власності має сільськогосподарську техніку, 2 га землі, квартиру та житловий будинок. Закриває трійку найбагатших депутатів головний спеціаліст Срібнянської РДА  Валентина Геращенко. Вона заробила за минулий рік 176,7 тис грн.

Найменший дохід серед депутатського корпусу у власника БПП "ПОДІЛЛЯ" Володимира Білодіда31,25 тис грн. Також у власності він має житловий будинок, Renault Tragic 2008 року випуску та вантажне авто. У користуванні — mazda 6 2005 року випуску, придбана в 2016 році (власник третя особа).

Леонід Дмитрюк заробив за минулий рік 35,5 тис грн доходу. У власності має квартиру, 2 га землі та CHEVROLET AVEO 2008 року випуску, придбаний в 2017 році за 49 тис грн. Хоча ринкова ціна на авто складає 6,5 тис доларів.

На третьому місці Оксана Тимошенко з річним доходом у розмірі 40,3 тис грн. Також у власності депутатка задекларувала житловий будинок.

Депутати і земля

Депутатський корпус Срібнянської селищної ради відрізняється великою кількість землі у депутатів та членів їх родини. Середнє значення кількості землі на одного депутата припадає майже 5 га. Найменша кількість землі — 1 га.

Найбільша кількість землі у представника СТОВ "Батьківщина" Василя Цигура. Він задекларував у власності 31,4 га землі. Окрім цього, депутат задекларував дохід у розмірі 68,9 тис грн та житловий будинок. У власності членів його родини — 7,8 га землі.

На другомі місці по кількості землі посідає його колега по роботі Микола Дмитренко, який задекларував 19,8 га землі. Також депутат їздить на Lexus LX 470 2006 року випуску, який було придбано в 2016 році за 396 тис грн. Його річний дохід складає 101 тис грн.

Ганна Лещенко менеджер СТОВ "Дружба-Нова" у власності має 8,2 га землі.

А ось члени родини агронома СТОВ "Батьківщина" Анатолія Ковганенка володіють майже 30 га землі, коли сам депутат задекларував 2 га землі та дві одиниці сільськогосподарської техніки.

Рада без сайту

Срібнянська селищна рада немає власного сайту, а точніше на момент підготовки матеріалу і тривалий час до того взагалі не працював за вказаним посиланням на сайті ОТГ.cn.ua. Також відсутні будь-які контактні дані для зв’язку з радою. В зв’язку з цим представникам “Агенції міських ініціатив” не вдалося взяти коментарі у депутатів ради. 


Автор: ГО “Агенція міських ініціатив”
Гість Дід Мадрід 2018-11-07 20:51:21

Діденко на липових лікарняних на пару з з Куликом піднявся))

Гість Василь Федорович 2018-11-07 20:59:38

Куделю зняли, поставили свою сучку і почали деребан родючої землі Срібнянщини, треба збиратися всім і гнать цю нечисть в три шияки, як колись наші діди німців. Падли

Гість Юрий 2019-02-10 09:36:13

Сайт є - http://sribne-otg.cg.gov.ua