П'ятниця, 19 квітня 2024, 02:37
Повна версія сайту
;

Шахраї продовжують видурювати у чернігівців гроші

15:18 06.11.2018    Коментарі  
 

Безсоромні шахраї грають на найдорожчому — батьківських почуттях, видурюючи шалені гроші. За останні дні до Чернігівського відділу поліції звернулося семеро ошуканих громадян, троє з яких самі віддали гроші в руки зловмисникам.

Так, 3 листопада чоловіку 1942 року народження подзвонили невідомі та сказали, що його донька збила автомобілем людину. Мовляв, для того, щоб постраждала людина вижила, а доньці не довелося сісти за ґрати, терміново потрібні гроші на операцію.

Зігравши на батьківських почуттях, шахраї виручили з цього телефонного дзвінка 31 тисячу гривень. При цьому гроші 76-річний чернігівець віддав у руки чоловіку, який назвав себе поліцейським. Перевіряти документи старенький не став, повірив на слово.

Того ж дня шахраї подзвонили ще старшій жінці — 80-річній чернігівці. Для неї легенда була аналогічна: «Алло, ваш син збив людину, терміново потрібні гроші на лікування!» Попри те, що ситуація сталася вдень, жінка поводилася неначе уві сні: зібрала золото, 1600 доларів, 5 тисяч гривень та віддала їх посереднику.

4 листопада до 77-річного чоловіка прийшов невідомий, який представився працівником прокуратури. Дідусь повірив у всі його казки та написав якусь заяву, а потім ще й віддав купу грошей: 400 доларів, 6 тисяч гривень та 17 тисяч російських рублів. А ще через годину (близько 3-ї ночі) старенький вирішив звернутися до поліції, бо зрозумів, що його ошукали.

Поліція Чернігова регулярно закликає місцевих жителів буди пильнішими, але старенькі продовжують ловитися на гачки шахраїв. Подзвоніть своїм старшим родичам та попросіть їх у будь-якій незрозумілій ситуації дзвонити вам або в поліцію!

Не вірте фейковим лікарям, поліцейським, прокурорам, соцпрацівникам! Особливо якщо вони вимагають швидких рішень. Усі законні питання потрібно вирішувати безпосередньо в приміщеннях медзакладів, правоохоронних органів тощо. І запам’ятайте, що за давання хабара посадовій особі також доведеться відповідати.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає