Четвер, 28 березня 2024, 23:26
Повна версія сайту
;

Відзначено кращих працівників культури та майстрів народного мистецтва Чернігівщини

14:43 07.11.2018    Коментарі  
 

Згідно Указу Президента України щорічно 9-го листопада відзначається Всеукраїнський День працівників культури та майстрів народного мистецтва. Свято засновано з метою відзначення вагомого внеску працівників культури, майстрів та аматорів народного мистецтва у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

7 листопада, напередодні цього святкового дня, в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм вшановували тих, хто щоденною плідною працею плекає, творить та примножує національну культуру, звеличує Чернігово-Сіверський край і мовою мистецтва формує національну свідомість та духовність.

Привітати працівників культури та майстрів народного мистецтва з професійним святом на урочистості завітали перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко.

Звертаючись до професіоналів та аматорів мистецтва Чернігівщини, Валентин Мельничук відзначив талант, самобутність та мистецьку майстерність працівників культури , які гідно представляють Сіверський край на міжнародних фестивалях, активно долучаються до участі у Всеукраїнських конкурсах, сприяють популяризації духовно-культурної спадщини нашого народу.

Як зазначив промовець, провідне місце у сфері культури Чернігівщини займає обласний академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка. Практично всi вистави обласного молодіжного театру проходять з аншлагами. Неповторним колоритом захоплюють любителів мистецтва виступи солістів і творчих колективів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і, особливо, – виступи симфонічного оркестру «Філармонія», народного хору, камерного хору імені Бортнянського, духового оркестру, тріо бандуристок під керівництвом Раїси Борщ, а також ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди».

За словами керівника, на різних сценах з великим натхненням дарують свою творчість шанувальникам театрального мистецтва і актори Ніжинського українського драматичного театру імені Михайла Коцюбинського. А найменші глядачі завжди із нетерпінням чекають в містах та селах області вистави дитячого театру ляльок імені Олександра Довженка. Музичною перлиною міста на Десні є Чернігівський ансамбль ударних інструментів «Поліські дзвіночки» музичної школи №2 імені Євгена Богословського.

Та культурно-мистецьке життя Чернігівщини неможливо уявити і без аматорських колективів, які створюють святковий настрій під час урочистостей у будинках культури районів, ОТГ, міст та сіл нашого краю. Практично у кожному закладі культури і мистецтв області працюють випускники Чернігівського музичного училища імені Левка Ревуцького, Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької. Виступаючий акцентував увагу на тому, що, це й далеко не весь перелік надбань та внесків у розвиток мистецького життя Чернігівщини, а загалом і національної культури, заслуговує високої оцінки та вдячності.

Валентин Мельничук подякував усім присутнім за невтомне служіння мистецтву та за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, а також з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва нагородив Почесними грамотами обласної ради директора комунального закладу «Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г.Короленка» обласної ради Інну Аліференко, артиста, провідного майстра сцени комунального підприємства «Чернігівський обласний молодіжний театр» обласної ради, заслуженого артиста України Олексія Биша, заступника начальника управління-начальника відділу охорони культурної спадщини управління туризму та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Людмилу Замай, головного адміністратора обласного дитячого (лялькового) театру ім. О.П. Довженка Світлану Коростельову, директора комунального закладу «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму» обласної ради Олександра Стельмаха.

Також кращим працівникам культури оголошено Подяку обласної ради та вручено почесні відзнаки обласної державної адміністрації, міської ради та Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Продовжилися урочисті збори переглядом нового мюзиклу «Село і люди» у постановці головного режисера філармонійного центру Дмитра Обєднікова, за участю капели бандуристів ім. О.Вересая, джаз-бенду «Бісквит».


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає