П'ятниця, 29 березня 2024, 15:08
Повна версія сайту
;

Чернігівців запрошують долучитися до написання диктанту національної єдності

09:56 08.11.2018    Коментарі  
 

У День української писемності та мови, 9 листопада, всі охочі мають нагоду долучитися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Його започатковано ще у 2000 році з метою пропагування грамотності, підтримки розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури.

Радіодиктант транслюватиметься в ефірі Першого каналу «Українського радіо», радіо «Культура». Спецпроект розпочнеться об 11:00, текст радіодиктанту звучатиме об 11:30. UA: ПЕРШИЙ покаже трансляцію заходу на офіційному YouTube-каналі та на сторінках Суспільного мовника у Facebook.

– Ми вже не вперше проводимо радіодиктант. Він завжди відбувається масово і яскраво, а кількість і географія учасників радіодиктанту щороку зростає, – зазначив Генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін.

– Я відчуваю шалену відповідальність, оскільки маю, склавши текст, догодити дитині і дорослому, чоловікам і жінкам, українськомовним і російськомовним. Тому надзвичайно важко підготувати такий текст, який принаймні не дратуватиме, а бажано, щоб він був і пізнавальний, і позитивний, і якісь функції ще, чи естетичні, чи патріотичні, чи ще якісь виконував, – зауважив доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко, який підготував текст диктанту й диктуватиме його цієї п'ятниці.

До речі, всі бажаючі жителі та гості Чернігова можуть долучитися до написання радіодиктанту у великому читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка (проспект Миру, 41).

Диктант, написаний від руки, потрібно надіслати до 10 листопада на адресу: Київ-1, Хрещатик, 26, індекс: 01001. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Також можна диктант відсканувати та надіслати упродовж 24 годин з початку акції в електронному вигляді на e-mail: rd@nrcu.gov.uа.

11 листопада на сайті «Українського радіо» буде опубліковано текст радіо диктанту, і кожен зможе себе перевірити.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає