П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:52
Повна версія сайту
;

Два камази торфобрикету привезли під стіни «Чернігівторфу» в знак протесту

09:59 08.11.2018    Коментарі  
 

2 камази заповнені готовим тофробрикетом сьогодні привезли під стіни приміщення «Чернігівторфу» в обласному центрі працівники Смолинського та Ірванцівського заводів. Так вони протестували проти нового керівника державного підприємства. 29 жовтня наказом міністерства енергетики та вугільної промисловості України виконуючим обов’язки «Чернігівторфу» призначили Іллю Рокоче. Як сказала директор Смолинського торфобрикетного заводу Валентина Огієнко, його призначили всупереч затвердженому статуту.

Камази з брикетами торфу та плакати з закликом змінити нове керівництво. Так працівники двох торфозаводів області протестують проти призначення нового керівника державного підприємства Чернігівторф.

Валентина Огієнко, директор Смолинського торфзаводу: «По статуту директор Укрторфа не мог назначать человека. У разі відстуності керівника підприємства в тому числі, перебування на лікарняному має призн6ачити із числа керівника керівного складу підприємства. А ця людина не зі складу підприємства. Зовсім чужа людина.»

Андрій Страхов, голова профспілкової організації Смолинського торфзаводу: «Подали до суду, вважаємо що Ілля Рокоче був призначений незаконно. Ці два заводи, які знаходяться в Чернігівській області хочуть розвалити, тому що невигідно аби робили брикет для сільських шкіл, аби сюди доставляли вугілля.»

Любов Снитко працює на Смолинського торфобрикетному заводі 25 років. Каже, приїхала на протест заради збереження заводу.

Любов Снитко, працівниця заводу: «Цю людину ми ні разу не бачили і не знаєм. Але б хотілося аби на такому підприємстві був фахівець який хоч трохи орієнтується по цьому всьому.»

Юрій Журавльов, в.о.директора Ірванцівського торфзаводу: «Незрозуміла гра ведеться довкола «Чернігівторфу». Вона хвилює усіх. Спочатку присилають цих людей, я їх так називаю, які збирають інформацію і невідомо кому її докладають. Зверху приймаються рішення, а які, невідомо ні нам ні «Чернігівторфу».

Ілля Рокоче, в.о. керівника ДП « Чернігівторф»: «Я за освітою економіст підприємства і закінчив український державний університет. З підприємством я знайомий з весни, проводились конкурсні заходи на призначення і я попередньо ознайомився з виробництвом і консультувався з профільними спеціалістами цієї галузі. Для мене це знайомо, як для людини, яка розуміється в технології виробництва.»

Керівник державного підприємства «Чернігівторф» Ілля Рокоче на акцію протесту до працівників не з’явився. В цей час він перебував у відрядженні у столиці на нараді «Укрторфу».

Ілля Рокоче в.о. керівника ДП « Чернігівторф»: «Мені повідомили вже по факту, що зібрався мітинг я спішив як тільки міг але мітинг розійшовся. Я б з радістю поспілкувався з працівниками профспілок і колективом підприємства, але не вдалося. Ніхто закривати нічого не збирається. Ні в якому разі цього не буде. Задача міністра чітко поставлена на розвиток підприємства і збільшення об’ємів. Подібні підприємства які працюють на Рівненщині і Волині виробляють близько 100 тисяч тон торфобрикету в сезон. «Чернігівторф» виробляє 15 тисяч тон. Розумієте різниця майже в 10 тисяч разів. У Чернігівській області є достатньо ресурсів і навіть більше ніж на інших підприємствах аби збільшити об’єм до 100 тисяч тон.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає