П'ятниця, 26 квітня 2024, 00:51
Повна версія сайту
;

Козелецька, Вертіївська, Холминська, Новобасанська громади одержать землю у листопаді

10:59 12.11.2018    Коментарі  
 

Іще чотири ОТГ — Козелецька, Холминська (Корюківський район), Вертіївська (Ніжинський), Новобасанська (Бобровицький) — мають одержати землю за межами населених пунктів у листопаді.

— Козелецькій ОТГ передадуть приблизно 5,5 тисячі гектарів, — говорить начальник відділу Держгеокадастру в Козелецькому районі Андрій Морисенко. — З них 2,5 тисячі гектарів землі в оренді у господарств. Решта — вільні. Сіножаті, пасовища, рілля.

— Як плануєте використати передані землі?

— На тій землі, яка вже в оренді, зміниться власник. Була держава — стане ОТГ, — пояснює голова Козелецької ОТГ Олена Дмитренко. — Тому буде пролонгація (продовження з переоформленням) договорів. Щодо вільних земель — рано ділити шкуру невбитого ведмедя.

— АТОшники є в черзі на її отримання?

— Черги нема.

Новобасанська ОТГ має одержати у користування близько тисячі гектарів, поділився виконувач обов’язків голови ОТГ Віктор Гармата. Землі в оренді у підприємства «Земля і воля».

— З передачею державних земель громаді хочемо добитися більшої плати за оренду, — говорить Віктор Гармата. — Сьогодні платиться три відсотки, хочемо вісім.


Автор: Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №45 (1695), 8 листопада 2018 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає