Субота, 20 квітня 2024, 05:15
Повна версія сайту
;

Чернігів планує залучати інвесторів у будівельній галузі за допомогою земельних аукціонів

09:18 13.11.2018    Коментарі  
 

Чернігів має поступово переходити до процедури залучення інвесторів у будівельній галузі на умовах земельних аукціонів. Відповідне доручення чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав керівнику комунального підприємства "Чернігівбудінвест". 

Звіт про роботу підприємства у 2018 році обговорили на ранковій нараді у мерії сьогодні, 13 листопада. 

Як відомо, основне завдання КП - створення сприятливих умов для інвесторів у будівельній галузі Чернігова. На даний час у користуванні підприємства знаходиться 59 ділянок площею 21 гектар. 

У 2018 році освоєно 98,5 млн грн коштів інвесторів, у 2017 - 96 мільйонів. За 9 місяців поточного року інвестори КП "Чернігівбудінвест" ввели в експлуатацію 208 квартир. На 4 квартал заплановано здачу ще 164-х квартир (2 будинка у мікрорайоні Масани, 1 - по вул.Князя Чорного).

На даний час у процесі будівництва знаходиться 14 об'єктів, ще 26 - на етапі проектування і вирішення питань землеустрою. 

Підсумовуючи роботу підприємства, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що ринок у будівельній галузі непростий, найбільшим українським забудовникам Чернігів нецікавий.

Повертаючись до питання земельних аукціонів, міський голова зауважив, що відсутність чітких правил для проведення цієї процедури суттєво зменшує інвестиційну привабливість Чернігова. З іншого боку, у Чернігові не так багато забудовників. Тож, на думку міського голови, є ймовірність змови. А в умовах, коли в аукціонах не будуть брати учать великі інвестори всеукраїнського рівня, то це зробить цю процедуру недієвою. 

- У багатьох містах процедури земельних аукціонів вже працюють. Тому, як сучасне місто, Чернігів має випрацювати процедури таких аукціонів, відповідні запобіжники, які не дозволять змови місцевих інвесторів, - сказав Владислав Атрошенко, доручивши у термін до початку 2019 року розробити критерії та підзаконні акти для започаткування земельних аукціонів і поступово рухатись у цьому напрямі.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає