Субота, 20 квітня 2024, 06:54
Повна версія сайту
;

НАЗК перевірятиме можливий конфлікт інтересів у двох депутатів міськради

11:07 13.11.2018    Коментарі 1  
 

Двоє депутатів Чернігівської міської ради мали конфлікт інтересів під час голосування за низку питань порядку денного.

Про це у своєму зверненні до НАЗК повідомив громадський активіст Олександр Гашпар.

Мова йде про депутатку від «Радикальної партії» Ірину Березинець та представника БПП Олександра Тарасовця.

За словами Гашпара, Березинець голосувала за виділення бюджетних коштів своїй організації на проведення певних заходів. В свою чергу, Тарасовець підтримав виділення земельної ділянки своєму братові Юрію Тарасовцю. Як відомо, останнього пов’язують із будівельною компанією «Основа буд 7».

Також, за словами Гашпара, Тарасовець голосував за розробку детального плану за бюджетний кошт для приватної структури свого брата.

«Вони помиляються і помиляються працівники юридичного відділу міської ради, які вважають, що конфлікт інтересів у міського голови, наприклад, наявний лише тоді, коли мова йде про його близьких осіб, забуваючи про те, що приватний інтерес, згідно з положеннями антикорупційного законодавства може бути зумовлений не лише особистими та сімейними, а й дружніми чи іншими позаслужбовими стосунками з фізичними чи юридичними особами, у тому числі ті, що виникають у зв’язку з членством або діяльністю в громадських, політичних, релігійних чи інших організаціях»,- пише Олександр Гашпар.

Як відомо, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко неодноразово голосував та брав участь в обговоренні питання з наявним конфліктом інтересів. Зокрема, він  не повідомив про наявний конфлікт інтересів під час обговорення та голосування за питання про надання містобудівних умов підприємству «Сервіс-центр» на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Атрошенко брав активну участь в обговоренні та голосуванні за питання про надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки ТОВ «Сервіс-центр» для будівництва торгових рядів на території центрального ринку замість згорівшої нежитлової будівлі по вулиці Ринковій, 1 на орендованій земельній ділянці. Цим же пунктом, підприємству було встановлено і розмір внеску на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

Станом на момент розгляду цього рішення до складу засновників ТОВ «Сервіс-центр» входив Бичков Тимофій Тимофійович, котрий є батьком дружини Чернігівського міського голови Атрошенко Ірини Тимофіївни. Окрім сімейних стосунків Тимофія Бичкова та Владислава Атрошенко поєднують і ділові відносини, адже Бичков є засновником тих підприємств, які напряму чи опосередковано контролюються міським головою.

Нагадаємо, що з початку року, станом на кінець серпня, депутати міської ради 16 разів повідомляли про конфлікт інтересів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Саша Чорний 2018-11-13 12:06:57

Взагалі-то у трьох. Адже ще раніше НАЗК почало перевірку щодо депутата Вовка П.І.