Четвер, 28 березня 2024, 13:17
Повна версія сайту
;

Частина коштів з держбюджету вже спрямована на відновлення будівель на Ічнянщині

16:47 13.11.2018    Коментарі  
 

У постраждалих населених пунктах на Ічнянщині триває відновлення пошкоджених будівель. За рахунок фінансування з місцевих бюджетів та благодійних коштів уже відремонтовані дахи, відновлені вікна та двері у понад ста житлових будинках та об’єктах соціальної сфери.

Як повідомлялося раніше, внаслідок надзвичайної ситуації зазнали пошкоджень близько 300 об’єктів. 16 житлових будинків не підлягають відновленню.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня в область надійшли 100 мільйонів гривень з резервного фонду держбюджету.

ОДА оперативно спрямувала перші 8,2 мільйона гривень Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА та Ічнянській міській раді. За ці кошти будуть проведені ремонтні роботи у 5 закладах освіти, 38 житлових будинках у приватному секторі, а також придбане житло 10 родинам, чиї будинки були зруйновані чи не підлягають відновленню.

Наразі профільні міністерства розглядають ще три пакети документів. Одразу ж після їх погодження кошти оперативно будуть спрямовані на проведення робіт.

Окрім того, Ічнянською міською радою прийнята Програма з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, якою затверджено Порядок надання постраждалим громадянам адресної допомоги з відновлення пошкоджених домогосподарств. Цим документом передбачається відшкодування громадянам понесених власних витрат на підставі підтверджуючих документів.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає