Четвер, 18 квітня 2024, 05:08
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині піротехніки знищили 5 вибухонебезпечних предметів

09:35 14.11.2018    Коментарі  
 

13 листопада фахівцями групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області знищено один артилерійський снаряд калібром 76 мм та чотири мінометні міни калібром 50 мм часів Другої світової війни.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Напередодні об 11:00 до Служби порятунку "101" у Борзнянському районі надійшло повідомлення про те, що неподалік с. Нові Млини місцеві жителі на полі під час проведення земляних робіт виявили предмет, за ознаками схожий на боєприпас. Фахівці ДСНС встановили, що це мінометна міна калібром 50 мм. При обстеженні прилеглої території сапери додатково виявили ще три аналогічні боєприпаси.

12 листопада о 16:45 поблизу с. Виблі Куликівського району місцевий житель на відкритій території виявив артилерійський снаряд калібром 76 мм.

Вибухонебезпечні предмети відповідно о 15:30 та об 11:40 знищені піротехніками ДСНС у встановленому порядку.

Рятувальники застерігають громадян про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. У жодному разі не намагайтеся самостійно вилучити знахідку із землі, ні в якому разі не торкайтеся та не намагайтеся перенести чи розібрати. Про боєприпас, або схожий на нього за ознаками предмет слід негайно повідомити рятувальників за номером "101" або правоохоронців за номером "102". Не забувайте наголошувати та розказувати дітям про ту небезпеку, що приховують подібні предмети.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає