П'ятниця, 26 квітня 2024, 00:23
Повна версія сайту
;

18-річний житель села Довжик написав заяву до поліції про побиття правоохоронцями

10:53 14.11.2018    Коментарі  
 

18-річний житель села Довжик, що під Черніговом, написав заяву до поліції про побиття правоохоронцями. Хлопець каже, його змушували зізнатися в крадіжках, яких той не вчиняв. Раніше проблем із законом він не мав. Зараз Андрій Бондаренко лежить у лікарні з діагнозом забій м’яких тканин.  

Це відео зняв Геннадій Червяков в ніч на суботу, 10 листопада. У кадрі його 18-річний син Андрій Бондаренко. Хлопець живе з мамою в селі Довжик Чернігівського району. Каже, там все і почалося, коли в п’ятницю ввечері до їхньої хати постукали троє невідомих чоловіків. 

Андрій Бондаренко, житель с. Довжик: «Ми сиділи, пили чай і збиралися йти до бару гуляти. Тут стук у двері й у вікно. Мама каже на товариша, йди відкрий, а я якраз думав взутися. Вони на мене й на друга: прізвища. Той каже, Зубаха Микита, я кажу Бондаренко Андрій. Вони на мене – пішли. Викинули мене на вулицю, на поріг, давай бити мене ногами. Погрожували моїй мамі з ножем, говорили якщо в прокуратуру або кудись «пискнеш», приїдемо тебе поріжемо. Тебе і всю твою родину».

Ще один свідок події – товариш Андрія Микита Зубаха. 

Микита Зубаха, товариш Андрія: «Підходить до мене один з трьох і питає прізвище. Я сказав, він ще два рази перепитав, я повторив. Він каже – ти тут живеш, кажу майже. Ну, він з кулака вдарив мене в щоку ліву і лайливими словами каже: йди звідси і швидше. Я тільки зібрався йти, той мене в спину штовхає, я виходжу з двору, тут стояло ще двоє. Я хотів їх обійти, тільки відвернувся, вони мене ногами під п’яту точку і теж – іди звідси й не приходь».

Хто саме були ці люди, Андрій не знає. Посвідчення одного з чоловіків бачила його сестра Валерія.

«Стоїть отут Євген і показує мені документи. Я побачила там Євген Копач, його прізвище та ім’я. Кажу, добре, а ваші документи. А він отут стояв, отак обперся, стоїть і мені посміхається – у мене немає документів, я бандит, мені все одно. Я перелякалася. Передзвонив мені тато й каже: поліція зараз їде. Вони це почули й кажуть на Андрія – збирайся, ми їдемо до прокуратури».

Андрій розповідає, після цього його заштовхали в машину і повезли в сторону Чернігова.

Андрій Бондаренко, житель с. Довжик: «Вивезли мене на ЗАЗ, на вулицю Квітневу. Давай наді мною знущатися. Били носаками, по голові били чимось важким. Я не запам’ятав чим. І кажуть, зараз поїдеш з нами в поліцію, підпишеш все, що треба, і ми тебе відпустимо. Думав або зараз взагалі вб’ють, закопають, або інвалідом зроблять. Кажу, добре, тільки не чіпайте більше. Вони мене ще раз вдарили ногою прямо в око. Заштовхали знову в машину, поїхали. Заходимо у відділок, стояв поліцейський там якийсь біля входу й каже: так, оце ти покатався на велосипеді. Вони кажуть – ось тобі листок, зараз будеш читати звідти. Позвали слідчу Анастасію, бо самі вже були п’яні. Кажуть, зараз тобі хлопчик зізнається, запишеш. Вона писала, я диктував, що говорили. Дописали, викликали таксі».

Батько Андрія Геннадій Червяков каже, після візиту чоловіків весь час телефонував до поліції.

Геннадій Червяков, тато: «Дзвоню в «102», вони кажуть: ми розбираємось. Знову дзвонив годин об 11 чи 12 ночі, вже не пам’ятаю подробиць. І мені оператор поліції, дівчина, сказала – ви хочете подати заяву на співробітників поліції за невиконання своїх обов’язків? Я кажу – так. Чому ніхто не виїхав розібратися? А тепер я розумію насправді. Тому що мав район виїжджати, а вони ж усі пов’язані, тому ніхто не виїхав на виклик».

Чому це сталося саме з ним, Андрій не знає. Каже, тільки повернувся з роботи з Києва. Ймовірну причину називає його батько.

Геннадій Червяков, тато: «Була крадіжка у сусідів, я не знаю, що там вкрали, і молодший брат, його ніби підозрюється. Перед цим балакали з ним: що, чого, за скільки. І на основі може його слів оце все сталося. Але я притримуюсь такого поняття, якщо людина винна, так, треба розбиратися, але не такими шляхами».

Від суботи Андрій перебуває в неврологічному відділенні Чернігівської районної лікарні. 

Аліна Василенко, лікар-невропатолог: «Бандаренко Андрій Геннадійович поступив 10.11.18 з діагнозом забій м’яких тканин. З анамнезу відомо, що був побитий на ЗАЗі 09.11.18. Поступив він зі скаргами на головний біль, нудоту. На даний момент він проходить дообстеження та необхідний курс лікування. На даний момент стан хворого покращився дещо». 
Того ж дня хлопець написав заяву до поліції. 

Нині будинок Бондаренків у селі Довжик пустує. Андрій у лікарні, його мама Алла Бондаренко повертатися додому боїться. Родина чекає завершення слідства і збирається подавати позов до суду. 

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає