П'ятниця, 26 квітня 2024, 12:45
Повна версія сайту
;

У Чернігові та області відбудуться покази фільмів про права людини «Docudays UA»

14:16 14.11.2018    Коментарі  
 

З 21 листопада по 11 грудня у Чернігові та області відбудуться покази фільмів 15-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA». 

Головна тема цьогорічного фестивалю - “Рівні рівності”. Буде сім відкритих показів у бібліотеках і кафе міста. Там покажуть фільми «Явних проявів немає», «Жінка в полоні», «Мовчазна війна» та інші. 22 закритих покази відбудуться у школах міста. Закриті, тому що переглядати кіно зможуть школярі, їхні батьки та вчителі навчальних закладів. В ніч на 9-те грудня в обласному молодіжному центрі переглядатимуть публічний кінопоказ нон-стоп «Ніч рівності». Триватиме все до другої години. Про це на прес-конференції з нагоди старту кінофестивалю розповіли його регіональні координатори Андрій Волинець і Катерина Данькова.

Андрій Волинець, регіональний координатор кінофестивалю «Docudays UA»: «Це буде низка із десятка фільмів, які зачіпають гендерну проблематику, проблематику суспільних нерівностей, а також вони зачіпають досить трагічну сторінку життя нашої країни – це бойові події на сході».

Максим Буткевич, модератор програм Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини в Києві: «Більшість із них стосувалася проблематики рівності і нерівності, нетерпимості, дискримінації, негативних стереотипів, ксенофобії і ненависті. Фільм «Явних проявів немає». Він про, на жаль, дуже актуальну проблему посттравматичного стресового розладу».

Кінопокази, окрім Чернігова, відбудуться 27-го листопада у Куликівці, 29-го листопада у Прилуках, 30-го листопада в Ніжині, 4-го грудня у Мені, 7-го грудня у Новгороді-Сіверському та 10-го грудня у Корюківці. 

Катерина Данькова, співкоординаторка кінофестивалю в області: «Ми хочемо залучити до 15-го міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA» більш широку аудиторію – аудиторію області».

Після показу глядачі зможуть обговорити фільм, поділитися власними думками та враженнями. 

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає