Вівторок, 16 квітня 2024, 12:02
Повна версія сайту
;

У Варві поліція оперативно затримали викрадача «Ланоса»

08:29 15.11.2018    Коментарі  
 

Кримінальна поліція Варвинського відділення викрила викрадача автомобіля ЗАЗ «Ланос».

До Варвинського відділення поліції звернувся місцевий житель із заявою про викрадення легковика ЗАЗ «Ланос».

На місце події негайно виїхали правоохоронці. Поліцейські встановили, що власник залишив свій автомобіль на імпровізованій автостоянці поблизу однієї з місцевих фірм, а коли повернувся, побачив відсутність свого авто. Чоловік негайно звернувся по допомогу до поліції.

Оперативники проаналізували характер скоєння злочину та розпочали оперативно-розшукові заходи зі встановлення місцезнаходження викраденого автомобіля й автовикрадача. Через деякий час правоохоронці знайшли автівку на одній з вулиць селища з механічними пошкодженнями. А в подальшому оперативники з’ясували, що до злочину причетний місцевий житель.

В день викрадення чолов’яга вживав спиртні напої й опинився поблизу автостоянки й побачив незамкнений автомобіль. Не довго думаючи, зловмисник завів машину та поїхав вулицею селища, доки не наскочив на бордюр та не пошкодив колесо. 

Чоловіка доправили до відділення поліції. Викрадач надав правдиві свідчення та повинився у скоєному. Автомобіль вилучено та поставлено на штрафмайданчик.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) – карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає