Субота, 20 квітня 2024, 02:02
Повна версія сайту
;

У Новгород-Сіверському вирішили перевести пам'ятник Леніна в статус металобрухту

14:48 15.11.2018    Коментарі  
 

Двоє новгород-сіверців готові купити міський бронзовий пам’ятник Леніну вагою у чотири тонни двісті кілограмів. Підприємці пропонують за нього від ста гривень за кілограм – каже міський голова Олег Бондаренко. На сесії міської ради депутати вирішили перевести пам’ятник в статус металобрухту. Тоді можна буде вигідніше його продати – говорить очільник міста.

Олег Бондаренко, Новгород-Сіверський міський голова: «Як вирахували наші економісти, зараз на ринку вартість одного кілограма бронзи – від 100 гривень. Той Ленін, який був проданий в Семенівці, вартував 88 гривень за кілограм. Тому запропонували нам списати наш пам’ятник як об’єкт і перевести в металобрухт. Представники фірм, які займаються збиранням металу, вже телефонували і цікавились – скільки? Пропонують від 100 гривень за кілограм. Я прихильник того, щоб публічно його зважити, щоб люди бачили – яка реальна вага.

По документах це чотири тонни 200 кілограмів. А може більше? Потім будемо пропонувати потенційним покупцям надати найбільшу ціну». Оголошення про продаж не давали, говорить Олег Бондаренко. Зараз пам’ятник зберігається на подвір’ї Новгород-Сіверської ЖЕК.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає