Середа, 24 квітня 2024, 09:20
Повна версія сайту
;

150 працівників «ЧеЗаРи» перекрили дорогу на вулиці Шевченка: люди вимагали виплатити їм зарплати

09:27 20.11.2018    Коментарі  
 

150 працівників заводу «ЧеЗаРа» о пів на першу дня перекрили дорогу біля обласного центру радіаційного захисту на вулиці Шевченка. Люди вимагали виплатити їм зарплати, які вони не отримували протягом року. Через перекриття утворився затор. За годину працівники розійшлися, рух транспорту відновили.

Віталій Василенко, слюсар-складальник підприємства «ЧеЗаРа»: «Заборгованість ось, дивіться: за минулий рік і за цей рік – 84 тисячі. Дзвонили на «гарячу лінію», до комісії з питань праці і заробітної плати. Комісія що зробила? Оштрафувала директора, констатувала факт, що є заборгованість, і на цьому все. Ось заява є до міської прокуратури. Ось відповідь надійшла, що вони передали в поліцію і так далі. Що відповідає директор? Нічого не відповідає, ми йому письмовий запит зробили, він нам нічого не відповів».

Людмила Макаренко, монтажниця підприємства «ЧеЗаРа»: «Я не вмію більше нічого робити, крім як тут. Я з 84-го року тут і люблю дуже свою професію. Може, мене завтра звільнять за це інтерв’ю, мені вже байдуже». Після протесту люди повернулися на роботу. Директор заводу Анатолій Свириденко до журналістів не вийшов.

Фінансовий директор заводу Віталій Кучеренко телефоном розповів журналістам UA: Чернігів, що зараз він у Міністерстві оборони, вирішує питання заборгованості.

Віталій Кучеренко, фінансовий директор підприємства «ЧеЗаРа»: «Ми прекрасно розуміємо, що заробітну платню треба людям виплатити. Але перед нами заборгували інші постачальники за продукцію оборонного комплексу, яку ми вже здали. І вони обіцяють заплатити мало не з березня».

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає