Субота, 20 квітня 2024, 05:19
Повна версія сайту
;

У Чернігівському районі піротехніки знищили фугасну авіаційну бомбу

10:47 20.11.2018    Коментарі  
 

19 листопада фахівцями групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області знищено  фугасну авіаційну бомбу ФАБ-50 часів Другої світової війни.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Вибухонебезпечний предмет виявлений об 11:45 на відкритій території біля смт. Гончарівське Чернігівського району. Про знахідку одразу повідомили Службу порятунку "101". До прибуття рятувальників місце знахідки охороняли співробітники Національної поліції.

Піротехніки ДСНС, які прибули на місце пригоди, оглянули вибухонебезпечний предмет та встановили, що це фугасна авіаційна бомба вагою 50 кг часів Другої світової війни. Під час додаткового обстеження прилеглої території інших вибухонебезпечних предметів не виявлено. Після проведення невідкладних робіт, небезпечну знахідку вивезено спецавтомобілем у визначене місце за межами населеного пункту та о 15:20 знищено.

Хотілося б зазначити, що дальність розльоту осколків від виявленого боєприпасу становить  до 1000 метрів.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре наголошують, що незважаючи на майже сімдесятирічне перебування в землі, боєприпаси часів минулих війн є дуже небезпечними. Ні в якому разі не намагайтесь їх самостійно витягти з грунту, завдавати по ним ударів та кидати у вогонь. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити рятувальників за номером телефону «101» або правоохоронців за номером телефону «102».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає