Четвер, 28 березня 2024, 23:22
Повна версія сайту
;

Питання створення Молодіжної ради при міськраді знову розглядатиметься на сесії

11:01 20.11.2018    Коментарі  
 

Питання щодо створення Молодіжної ради при Чернігівській міській раді вчергове виноситься на розгляд депутатів.

Відповідний проект рішення опублікований на сайті ради.

Згідно із додатком, до складу Молодіжної ради увійде 33 людини віком від 14 до 35 років. Це будуть представники молоді із числа молодіжних громадських організацій, громадських організацій, що працюють з молоддю, студентських та учнівських самоврядувань, незареєстрованих молодіжних об’єднань та ініціативна молодь. Склад затверджуватиме робоча група шляхом голосування.

Цікаво, що до складу першої робочої групи входить ініціативна група, яка розробляла положення Чернігівської міської Молодіжної ради, в повному складі та по одному представнику від кожної депутатської фракції, один представник від управління сім'ї, молоді та спорту та один представник від міського голови. У разі рівного розподілу голосів, голос головуючого є вирішальним.

Самі ж члени ініціативної групи, відповідно до проекту рішення, мають право подавати свою кандидатуру на членство у раді, але не мають право за неї голосувати у зв’язку з конфліктом інтересів.

Термін дії повноважень обраних членів Молодіжної ради – один рік.

Нагадаємо, що дане питання розглядалося і на минулій сесії Чернігівської міської ради. Однак, депутати його не підтримали і відправили на доопрацювання.

На той час, юридичний відділ не надав позитивного висновку щодо проекту рішення. Також, депутати мали низку зауважень щодо запропонованого проекту. Зокрема, проведення закритих засідань Молодіжної ради та самого відбору членів ради.

Нагадаємо, що метою діяльності Молодіжної ради є сприяння залученню молоді до процесу прийняття рішень, що стосуються формування міської політики. Вона виконуватиме консультативно-дорадчі функції.

Результатом діяльності Чернігівської молодіжної міської ради є розробка рекомендацій, які мають сприяти прийняттю найбільш якісних рішень органами місцевого врядування та їх структурними підрозділами щодо питань, які впливають на життя молоді та сприяти участі молоді у процесі прийняття всіх рішень.

Як відомо, на сьогоднішній день у Чернігові є Молодіжна рада, але при міському голові. Довкола її створення розгорівся скандал.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає