Субота, 27 квітня 2024, 06:19
Повна версія сайту
;

Облрада звернулася до держсекретаря із прохання втрутитися у ситуацію щодо "Чернігівфорфу"

10:24 22.11.2018    Коментарі  
 

Ситуацію на ДП «Чернігівторф» будуть вирішувати у правовому полі.

На цьому заступник голови обласної ради наголосив 21 листопада під час чергової наради стосовно врегулюванні конфліктної ситуації, що склалася у зв'язку зі зміною керівника ДП «Чернігівторф».

Нагадаємо: 29 жовтня 2018 року Міністерством енергетики та вугільної промисловості України було прийнято накази щодо призначення Іллі Рокоче т.в.о директора ДП «Чернігівторф» та, відповідно, звільнення із зазначеної посади Юрія Бондаренка.

Колектив підприємства рішуче виступає проти призначення нового керівника і оголошує страйк, який загрожує виробництву чималими збитками. На думку представників первинної профспілкової організації ДП «Чернігівторф», призначення т.в.о. директора Іллі Рокоче порушує низку нормативно-правових актів. До того ж, зміна керівника ДП «Чернігівторф» відбувається в час, коли триває процедура примирення щодо угоди між трудовим колективом і профспілками з одного боку та адміністрацією державного підприємства в особі Юрія Бондаренка з іншого.

В ході кількох нарад, які проходили під головуванням Арсена Дідура, їх учасники окреслили подальші дії щодо недопущення вжиття незаконних заходів по відношенню до трудового колективу підприємства, які мають здійснюватися тільки в законодавчому полі. Запропоновано ініціювати проведення невідкладної багатосторонньої зустрічі між профільним міністерством, представниками державної влади та органів місцевого самоврядування, трудовими колективами торфозаводів з метою збереження єдиного в області державного торфопереробного підприємства.

Враховуючи вищезазначене, обласна рада звернулася особисто до Державного секретаря Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Максима Немчинова з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася на державному підприємстві, та організувати найближчим часом проведення в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України багатосторонньої зустрічі між представниками Міненерговугілля, трудовими колективами торфозаводів, Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної, Чернігівської та Семенівської районних рад для узгодження позицій для стабільного розвитку Ірванцівського та Смолинського торфозаводів ДП «Чернігівторф».


Автор: Радник заступника голови обласної ради Наталія Купрієнко
Коментарів ще немає