П'ятниця, 29 березня 2024, 16:23
Повна версія сайту
;

Екс-мера Чернігова помістили в психіатричну лікарню в Москві

09:09 26.11.2018    Коментарі 1  
 

У Москві Басманний суд відмовився випустити під заставу екс-міністра транспорту і зв'язку України, колишнього нардепа від Партії Регіонів та екс-міського голову Чернігова Миколу Рудьковського. Сам обвинувачений на засіданні не був присутній, оскільки він з 6 листопада лежить у стаціонарі центру психіатрії.

Як пише "Інтерфакс", адвокат Рудьковського запропонував відпустити його під заставу в 10 мільйонів рублів, але суд не задовольнив клопотання.

"Вирішено задовольнити клопотання слідчого. Продовжити відносно Рудьковського запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк до 27 січня", ‒ винесла вердикт суддя Юлія Сафіна.

Відомо, що Рудьковського відправили на експертизу до Національного медичного дослідного центру психіатрії і наркології ім. Сербського.Відтоді він перебуває там на стаціонарному лікуванні.

За версією російського слідства, Рудьковський у 2014 році разом з членами "Правого сектора" закидав посольство яйцями і облив фарбою, чим завдав збитків у 15 мільйонів рублів.

Обвинувачений частково визнав провину і заявив, що кинув тільки один камінь, який в підсумку не долетів до стін дипустанови. Адвокат екс-чиновника повідомив, що його підзахисний заперечує участь в груповому злочині і каже, що зробив це "під тиском натовпу".

Нагадаємо, Миколу Рудьковського затримали в Москві 1 жовтня. Російські правоохоронці заявили, що він перебував у федеральному розшуку за скоєння злочину, передбаченого ст. КК РФ "Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом".


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Левко 2018-11-30 14:16:25

А був бы мером и горя б не знав от ума