Вівторок, 23 квітня 2024, 18:24
Повна версія сайту
;

Бюджетна сесія міськради: текстова онлайн-трансляція

15:13 29.11.2018    Коментарі  
 

На сьогодні, 29 листопада, було заплановане чергове проведення сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося більше 40 питань порядку денного.

Найголовнішими питаннями стануть прийняття бюджету міста на 2019 рік та затвердження Програми соціально-економічного розвитку на наступний рік.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

15:45 Сесія завершила свою роботу.

15:10 Депутатських запитів не було. Перейшли до розгляду різного.

У різному розглядали питання про створення комісії моніторингу пасажиропотоку на громадському транспорті міста. Розпорядженням Атрошенка була створена відповідна комісія.

15:05 Депутати підтримали Звернення до Кабінету Міністрів України  щодо  виділення  коштів з Державного бюджету України на заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Також, було підтримано Звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо зарахування до місцевих бюджетів адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

13:15 Сесія продовжує свою роботу. Депутати перейшли до розгляду низки земельних питань.

12:35 У роботі сесії оголосили перерву на 15 хвилин.

12:30 Після нетривалого обговорення депутати погодили бюджет міста на 2019 рік. «За» проголосувало 38 депутатів.

12:20 Депутати перешли до затвердження бюджету на 2019 рік.

12:15 Депутати розглядають питання щодо «депутатського фонду». Програма не передбачає фінансування, воно буде закладене коли прийматимуть бюджет.

Довкола прийняття цієї Програми виникли суперечки, адже частина депутатів хочуть за рахунок цих коштів надавати матеріальну допомогу, інші, аби уникнути спекуляцій, пропонують прибрати цей пункт.

У результаті, жодна із запропонованих правок не знайшла підтримки. Тому, згідно з текстом програми, на матеріальну підтримку депутати можуть спрямувати до 25% депутатського фонду.

За словами міського голови Владислава Атрошенка, на перше півріччя у міськраді бачать суму у 100 тисяч гривень, після – рішення прийматиметься окремо. 

11:20 Після розгляду низки питань порядку денного, депутати перейшли до розгляду пакету бюджетних питань.

10:55 Питання Про Програму підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2019 рік було підтримано депутатами.

10:45 Депутати внесли низку змін до ряду вже існуючих у місті Програм. Зокрема, це питання ЖКГ, охорони здоров’я та багато іншого. 

10:10 Питання Про надання повноважень міському голові на підписання грантової угоди з проектом “Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях”, що виконується GIZ, Про Програму організації та проведення у 2019 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова та Про затвердження Міської цільової програми з охорони та збереження пам’яток культурної спадщини м. Чернігова на 2019-2021 роки були прийняті без обговорень.

Розглядається питання Про Програму висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування м. Чернігова на 2019-2020 роки.

Новацією цієї програми стало те, що інформацію прес-служби міської розміщуватимуть на новинних сайтах міста. За словами начальника прес-служби міськради Андрія Подорвана, визначать топ 3 або топ 5 найпопулярніших сайтів, з ними заключать договори і оприлюднюватимуть інформацію.

9:45 Розглядається питання Про Програму економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2019 рік.

Одним із зауваженням постійної комісії стало розробка проектів не лише для школи на Масанах, а й на Бобровиці.

Депутат міськради Павло Вовк зауважив, що передивившись аналіз виконаного у рамках Програми у 2018 році і те, що пропонується на наступний рік, одне й те саме. Таким чином, більшість запланованих напрямків виконана не була.

З усіма зауваженнями і пропозиціями рішення було прийняте. «За» проголосувало 37 депутатів.

9:40 Депутати перейшли до розгляду першого питання порядку денного про створення Молодіжної ради при міськраді. Без жодних обговорень рішення було прийнято. «За» проголосувало 34 депутати.

9:30 Всі комісії пропонують включити до порядку денного питання про створення Молодіжної ради. Питання було включене до порядку денного.

Депутати затвердили порядок денний. 

9:20 Сесія розпочалася. Письмово зареєструвалися 32 депутати.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото прес-служби міськради
Коментарів ще немає