П'ятниця, 26 квітня 2024, 06:54
Повна версія сайту
;

Cуд наказав скасувати рішення Деснянської селищної ради щодо закриття Косачівської школи

14:51 29.11.2018    Коментарі  
 

Скасувати рішення 20-ї та 22-ї сесії Деснянської селищної ради та запис державного реєстратора щодо Косачівської школи Козелецького району. Таке рішення на вчорашньому засіданні оголосила суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Валентина Падій.

Про це UA: Чернігів розповіла позивачка у цій справі – Наталія Музика.

– Для нашої школи це означає, я думаю так, що ми будемо на місці. Якщо, дай Бог, все буде написано правильно у результативній частині, то, я гадаю, що наші діти, наша школа залишиться на місці на все життя.

Нагадаємо, мати школяра із Косачівки, Наталія Музика, подала до суду на Деснянську селищну раду. Її депутати у травні цього року вирішили об»єднати Косачівську та Тужарівську школи. 33 учні з Косачівки разом із вчителями від початку цього навчального року їздили до школи у селі Тужар. На попередніх судових засіданнях допитали свідків з боку позивачки та відповідача. Також суддя ознайомилася із наданими документами.

Захисниця позивачки Оксана Мірошниченко заявила про деякі невідповідності у документації, яку надала Деснянська селищна рада.

– Є суб’єкти, бачите? Хто входить до опорного освітнього округу. І зверніть, будь ласка, увагу, що Косачівка там зникла. Там є першим пунктом Морівська філія, про яку мова взагалі не йде у самому рішенні.

Ніна Рудь – секретарка Деснянської селищної ради розповідає: – Редагували. – А як ви можете редагувати, коли ви говорите про те, що рішення ваші вже висіли для громадян? – Значить помилка. Вони висять всі, я нічого проти не маю. Для того, щоб подати апеляцію, у відповідача є 30 днів.

Захисниця, яка представляла інтереси Деснянської селищної ради, Наталія Лутай, каже: вони ще не обговорювали цього із відповідачем. Чи оскаржуватимуть вони рішення, не знає і секретарка селищної ради Ніна Рудь. Я на сьогодні не можу вам нічого сказати, голови немає. Всі питання будемо вирішувати разом із головою.

За словами Оксани Мірошниченко, повний текст рішення суд має надати 10 грудня.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає