Четвер, 28 березня 2024, 13:40
Повна версія сайту
;

Чи відкриє Укрпошта закриті відділення після обіцянки Президента

11:58 30.11.2018    Коментарі  
 

Відкрити всі закриті відділення «Укрпошти» і повернути роботу звільненим листоношам пообіцяв Президент України Петро Порошенко під час представлення нового голови облдержадміністрації у Чернігові. За його словами, на ці потреби в ухваленому держбюджеті на 2019 рік передбачено півмільярда гривень.

З жовтня на Чернігівщині у всіх населених пунктах, де живе менше 2 тисяч людей, працюють пересувні поштові відділення. Стаціонарні закрили. Наші кореспонденти поцікавилися в гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського, куди підприємство витратить півмільярда бюджетних гривень та чи відкриє закриті у жовтні стаціонарні відділення.

У цій будівлі розташовувалось Дігтярівське відділення зв’язку. Тут працювало двоє листонош. Двічі на тиждень вони приймали у селян комунальні платежі, люди могли виписати періодику, купити газети, журнали. З жовтня відділення не працює.Тепер у цю будівлю раз на тиждень приїжджає відділення пересувне.

Любов Чмихун, жителька Дігтярівки: «Зараз в черзі стояти. Люди стоять довго. Вони приїздять у певний час. Годину побудуть. А в людей за місяць назбирається платежів. Треба, аби повернули своїх. І людям своїм робота буде, і нам буде добре.»

Колишні працівники стаціонарного відділення нині безробітні.

Валентина Зевако, колишня листоноша: «Я пропрацювала на пошті 23 роки. Там пройшло все моє життя. Там у мене повиростали діти. Нам було дуже прикро та неприємно, коли нас скоротили. Ми залишились на вулиці. Ми зараз в центрі зайнятості. В селі роботи немає. Немає ніякої перспективи знайти десь роботу. Зараз живемо зі свого господарства».

Михайло Трофіменко, колишній листоноша: «Подобалася мені робота. З людьми спілкуватися».

Тетяна Школьна, голова Дігтярівської сільради: «У нас на території сільради проживає 449 чоловік. Село велике і розгалужене. Майже половина у нас людей пенсійного віку.На даний час у нас виникла складна ситуація. Люди пенсійного віку самі не можуть дійти до поштового відділення. Дуже незручно, коли обслуговує нас виїзна пошта. Збирається багато людей. Є черга».

Павел Зевако, житель Дігтярівки: «Раніше пошта працювала в середу та п’ятницю. Приходили, коли хотіли. Все було добре. Зараз люди незадоволені.(стоїть натовп селян, запитую) - А якщо б була можливість все повернути? (відповідають хором) Так, так!

Петро Порошенко, Президент України: «Я маю абсолютно чітку картину. І моя позиція: зібрати всю інформацію. Я підпишу, щоб відновити листонош, відновити. Закриті відділення пошти відновити. Це Петро Порошенко сказав вчора під час робочої поїздки до Чернігова. В ухваленому Верховною Радою державному бюджеті на 2019 рік передбачили півмільярда гривень на компенсацію збитків «Укрпошти».

Петро Порошенко: «Я звернувся з проханням відірвати від найважливіших видатків, дати Укрпошті для того, щоб зробити три речі: перше: не дати звільняти листонош і дати їм нормальну зарплатню; друге: не дати закривати відділення у сільській місцевості. І третє: не дати підвищити тариф на доставку пенсій пенсіонерам».

Куди витратять півмільярда гривень з держбюджету та чи відновлять роботу закритих відділень «Укрпошти» - з такими запитаннями ми звернулися до ген директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського. Як сказав він: «Всі закладені в бюджеті гроші підуть на заробітні плати працівників, виробничого персоналу. Ми сьогодні ведемо плідну роботу з пенсійним фондом, міністерством інфраструктури що до механізму отримання 500 мільйонів гривень. Сьогодні трошки зарано коментувати результати цієї роботи». На питання чи відновлять роботу стаціонарні поштові відділення, які раніше були закриті, відповідь наступна, далі цитата: «Укрпошта не закривала поштові відділення на Чернігівщині, а перевела їх (у невеликих селах) на пересувний формат. На Чернігівщині будуть працювати і стаціонарні відділення і пересувні. Що до того, що краще - мати 4 працівника на 0.25 ставки на 931 гривню або 1 на 6500 - кожен робить висновки для себе сам»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає