П'ятниця, 29 березня 2024, 12:30
Повна версія сайту
;

9 мільйонів гривень не вистачає для виконання програми «Доступні ліки» на Чернігівщині

15:57 06.12.2018    Коментарі  
 

Щоб повністю задовольнити потреби жителів області у «Доступних ліках» на цей рік не вистачає близько 9 мільйонів гривень. Про це сказав заступник начальника управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА Володимир Пулін у передачі «Тема дня» на UA: Чернігів

«За державною програмою «Доступні ліки» на Чернігівську область у 2018 році було виділено 26,6 мільйонів  гривень. Кошти виділяються щомісяця, тобто не одразу всі гроші пересилають на рахунки: щомісяця область отримує, приблизно, 2,5 мільйонів  гривень. Далі, кошти розподіляються між містами і районами області. За приблизними підрахунками Чернігівській області (по цій державній програмі) не вистачає 8-9 мільйонів  гривень».

5 мільйонів  гривень додатково на програму «Доступні ліки»  для області виділив Кабмін. Зараз чекають, коли гроші пройдуть через казначейство.

«Вони (гроші) вже розподілені: 1 мільйон гривень на м. Чернігів і 4 мільйони  на райони і міста області. Ці кошти мають ще пройти через казначейство, але, думаю, цими днями все буде вирішено. До Нового року ми маємо ці кошти використати.», - сказав  Володимир Пулін.

Місто Чернігів отримує на виконання програми «Доступні ліки» 740 тисяч гривень щомісяця, - потрібно від двох з половиною до трьох мільйонів, сказав начальник управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради Владислав Кухар.

«Ми маємо дефіцитне фінансування програми «Доступні ліки». Коштів (в аптеках міста, які працюють за державною програмою «Доступні ліки») не вистачає на ті потреби, які є на сьогодні в місті. Тому, звісно, є певний ажіотаж (створюються великі черги) і люди приходять в перші дні (місяця), щоб стовідсотково отримати ті ліки, які можна отримати за цією програмою. По нашим приблизним підрахункам, щоб задовольнити потреби всіх, хто бажає придбати медикаменти за програмою «Доступні ліки» в чернігівських аптеках, міське управління охорони здоров’я на місяць має отримувати, десь, 2,5 – 3 мільйони гривень, а отримує щомісяця 740 тисяч гривень. Кошти міське управління отримує з державного бюджету через субвенцію з обласного.», - сказав Владислав Кухар.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає