Середа, 24 квітня 2024, 21:29
Повна версія сайту
;

У Десні заборонили продаж алкоголю людям у військовій формі

14:33 07.12.2018    Коментарі  
 

Продаж алкоголю людям у військовій формі заборонили у селищі Десна Козелецького району.

Таке розпорядження селищна рада розповсюдила вчора серед місцевих підприємців.

За словами секретаря селищної ради Ніни Рудь, зробили це через введення воєнного стану в області на виконання указу Президента.

Це один з продуктових магазинів у селищі Десна. Відучора алкоголь службовцям у військовій формі тут не продають.

Продавець Людмила Якимчук коментує: - Ми давно не продаємо. З дев’ятої вечора і до десятої ранку ми не продаємо алкоголь взагалі нікому. А тепер, відучора ми не продаємо алкоголь тим, хто у військовій формі, військовослужбовцям. Ні пиво, ні горілку, ні слабоалкогольні напої. Якщо людина у військовій формі, значить вона в робочий час прийшла і купляє алкоголь.

На території селища Десна розташований 169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних сил України. Зараз тут проживає 8 тисяч цивільного населення. У навчальному центрі служить близько 3-ох тисяч військових.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника учбового центру Олександр Сагайдак пояснює, указ президента про ведення воєнного стану передбачає певні обмеження, у тому числі це стосується продажу алкогольних напоїв військовим. Т.В.О. начальника 169-го навчального центру Олександр Сагайдак розповідає: - Тому рішенням начальника Деснянського гарнізону було прийнято рішення звернутися до органів місцевого самоврядування. Було лист-звернення, де було зазначено про заборону алкоголю безпосередньо військовослужбовцям у військовій формі одягу.

- Порушення в тому, що у вільний час у цивільній формі він зайде в магазин і придбає алкогольні напої… Головне, щоб це не вплинуло безпосередньо на виконання своїх обов’язків. Кожен військовослужбовець повинен розуміти, що в будь-який час він може бути викликаний для виконання обов’язків безпосередньо на своєму робочому місці. Секретар Деснянської селищної ради Ніна Рудь каже, розпорядження серед підприємців розповсюдили учора.

- Заборона продажу алкоголю людям у військовій формі до закінчення особливого періоду до всіх доведена. Абсолютно нічого, ніякого не було спротиву. Всі розуміють ситуацію. Тому підприємці в нас.. все як треба йде.

Продавець Людмила Якимчук: - Ну а під час воєнного стану всі страждають. І що тут, як інакше? - А ви самі включіть логіку і подумайте, втратять вони. Чи не втратять.

Військовослужбовець Ігор Целмс: - Тільки за. У формі я вважаю, що це абсолютно нормально. Це просто наказ, який пов’язаний з резервістами, які будуть це все діло купувати. Вони всього на 20 днів тут, тому я думаю, що це абсолютно нормально.

Житель с. Десна Іван Смоляр: - Військовослужбовці мають захищати нашу батьківщину, а не пить у гулять і так дальше. 0025 Вони повинні кожнну секунду буть напоготові. 0028 Людмила Якимчук продавець: - Оголошено воєнний стан. Військові мають бути тверезими на роботі. Правильно? Вони ж мають справу зі зброєю, технікою.

Заборона продажу алкоголю службовцям у військовій формі триватиме до завершення воєнного стану. Цивільним, що живуть на території селища, алкогольні напої продаватимуть.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає