Субота, 27 квітня 2024, 07:19
Повна версія сайту
;

16 добровольців нагородили орденом «Лицарський хрест добровольця»

16:24 10.12.2018    Коментарі  
 

Вчора в облмуздрамтеатрі 16 добровольців отримали народну нагороду «Лицарський хрест добровольця» Чернігівщини. Ще четверо – нагороджені посмертно.

Світлана Корольова – організатор, голова ГО «Жіноча сотня самооборони Чернігівщини» розповідає: – Це вже шоста церемонія, називається вона «Лицарський Хрест Добровольця». Повністю весь цей процес за кошти людей. Це повністю народні кошти від збору на ордени до організаційних моментів. Нагороджуються всі добровольці Чернігівської області. Як завжди буде 20 людей, 16 живих і 4-ро посмертно. Це люди, які в 14-му році пішли по зову серця, не по повістці, не під примусом, не за гроші, коли вже зараз нормально платять. Це люди, які пішли по зову серця, бо мали таку позицію стати на захист, щоб не допустити ворога сюди.

Ігор Когденко нагороджений орденом «Лицарський хрест добровольця». – Ця нагорода, вона дуже важлива як для мене, так і для тих хлопців, що зараз на передовій. Вони відчувають підтримку.

Нагороджений орденом «Лицарський хрест добровольця» і Олександр Єрко. – Це народна нагорода, визнання нас хлопців, що ми дійсно були добровольцями. Враження – для мене це найважливіша нагорода.

Дружина добровольця Ася Єрко розповідає про власні переживання. – Наш такий тягар – чекати, сподіватися і вірити. Я горда, що мій чоловік – захисник. Таким він має бути. Я завжди в нього вірю.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає