П'ятниця, 29 березня 2024, 16:34
Повна версія сайту
;

Як ТОВ “Шкільний сервіс” в закупівлях на харчування дітей вигравало?

11:34 11.12.2018    Коментарі  
 

Про ТОВ "Шкільній сервіс" ми вже писали в попередній статті , але підприємство не зупиняється на “досягнутому” та продовжує вибудовувати хитрі схеми навколо тендерних закупівель, і вже з іншим “конкурентом”, а саме з ФОП “Гусєва Ганна Павлівна”.

Пані Ганна три рази брала участь у закупівлях у парі з ТОВ “Шкільний сервіс” або з ФОП “Бондаренко Л.Л.”(директором ТОВ “Шкільний сервіс”) і, само собою, жодного разу так і не перемогла. Очевидно, що ФОП “Гусева Ганна Павлівна” є черговим “технічним кандидатом” у запеклих тендерних змаганнях.

Yes

Найбільш цікавий для аналізу тендер, що може підтверджувати вчинення антиконкурентних узгоджених дій, розміщено в системі ProZorro - “Послуги гарячого харчування” на суму 1 мільйон 490 тис. грн. для дітей, які навчаються в школах підпорядкованих Деснянській селищній раді.

Згідно з документами, поданими на тендер, обидва учасники ТОВ "Шкільній сервіс" та ФОП “Гусева Ганна Павлівна” мають однаковий контактний номер телефону 0464646234.

Yes

Yes

Тендер проходить за стандартною процедурою, тобто, якщо навіть ФОП “Гусєва Г. П.” і надасть кращу цінову пропозицію, то її документи, подані у тендерній пропозиції, заздалегідь не відповідають кваліфікаційним критеріям Замовника. Так, згідно вимог тендеру учаснику необхідно надати довідку про досвід виконання аналогічних договорів за минулий період. В своїй тендерній документації ФОП “Гусева Ганна Павлівна” зазначає: “На даний час аналогічні договори не виконувалися.”

Більш того, згідно з інформацією розміщеної на сайті Міністерства юстиції України, ФОП “Гусєва Ганна Павлівна” не мала право брати участь в тендері, через відсутність в неї відповідного дозволу на здійснення діяльності у сфері надання послуг гарячого харчування.

Але найцікавіший факт “змови” прихований в документації попереднього тендеру за участю ТОВ "Шкільній сервіс". Якщо детально його проаналізувати, то виявляється, що сама Гусєва Ганна Павлівна працює в ТОВ "Шкільній сервіс" товарознавцем, про що зазначено в штатному розписі підприємства.

Yes

Виявлені факти вказують на порушення Закону України “Про публічні закупівлі” та Закону України “Про захист економічної конкуренції”, що будуються на принципах добросовісної конкуренції серед учасників, максимальної економії та ефективності, запобігання корупційним діям і зловживанням.

Збагачуватися на харчуванні дітей ТОВ “Шкільний сервіс” добре навчився та чи довго триватиме ця безкарність? Чекаємо на рішення Антимонопольного комітету.

Матеріал підготовлений в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) - найбільшої програми підтримки України з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Програма фінансується ЄС та спів-фінансується і впроваджується Данською агенцією з міжнародного розвитку (DANIDA).


Автор: Чернігівська обласна ГО ЦПСА
Коментарів ще немає