П'ятниця, 29 березня 2024, 10:23
Повна версія сайту
;

Чиновника з Чернігівської РДА оштрафовано за хабарництво

12:10 11.12.2018    Коментарі  
 

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова від 04.05.2018 головного спеціаліста відділу з питань містобудування, архітектури, екології та житлово-комунального господарства Чернігівської РДА визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 354 КК України (одержання працівником державної установи, який не є службовою особою, неправомірної вигоди за вчинення таким працівником в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого йому становища).

Як встановлено, у травні 2017 року до обвинуваченого звернулася особа з приводу виготовлення паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, а саме: встановлення торгівельної палатки з продажу пива та продуктів харчування в с. Брусилів Чернігівського району.

У свою чергу, обвинувачений, маючи намір використати свої повноваження для отримання неправомірної вигоди, запропонував заявнику надити кошти у сумі 200 доларів США за оформлення ним паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

У подальшому, після виготовлення документу, головний спеціаліст відділу з питань містобудування, архітектури, екології та житлово-комунального господарства Чернігівської РДА одержав неправомірну вигоду у розмірі 200 доларів США.

Колегією суддів Чернігівського апеляційного суду у грудні цього року вирок місцевого суду залишено в силі. Обвинуваченому призначено покарання у виді штрафу у розмірі 8 500 грн.

Вирок набрав законної сили.


Автор: Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Коментарів ще немає