Субота, 27 квітня 2024, 00:50
Повна версія сайту
;

Понад 140 млн.грн. заборгованості по аліментам стягнуто державними виконавцями Чернігівської області протягом року

16:21 13.12.2018    Коментарі 2  
 

Протягом 2018 року державними виконавцями в Чернігівській області було стягнуто більше 140млн.грн. заборгованості по аліментним зобов’язанням, розповів в передачі «Тема дня» на UA:Чернігів начальник головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Олег Трейтяк.

Він додав: «Якщо брати загальну статистику по Україні, то 4мільярди – на 2мільярди більше, ніж у 2017 році.».

В 2 рази більше коштів на утримання дітей вдалося стягнути з боржників по аліментах.

«За минулий рік ми спромоглися стягнути 72млн., в цьому  році – це 147млн.»,- сказав Олег Трейтяк.

«Більше 14 тисяч виконавчих проваджень перебуває на примусовому виконанні у територіальних підрозділах державної виконавчої служби області…  6800 – це ті боржники, які добровільно і вчасно сплачують. Більше 4700 виконавчих проваджень – по яких державні виконавці активно проводять виконавчі дії включають механізм примусу.»,- повідомив начальник управління юстиції в Чернігівській області.

Змусити платити батьків аліменти допомагає найкраще одна з норм Закону, де йдеться про обмеження виїзду за кордон боржника, повідомив Олег Трейтяк: «Ми аналізували загальну ситуацію, то обмеження в виїзді за кордон – це один з найдієвіших заходів і найефективніша санкція, яку найбільше застосовують державні виконавці і найбільше, напевно, бояться боржники.».

Санкції, прописані в новому законодавстві, застосовуються, якщо є заборгованість з аліментів  більше 3 місяців.

«В Законі чітко прописано, якщо існує заборгованість і сукупний розмір заборгованості більше 3 місяців, тоді включаються відповідні санкції і заходи примусу.», - сказав начальник управління юстиції в Чернігівській області Олег Трейтяк.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Покемон 2018-12-13 16:44:52

"...Більше 14 тисяч ВП перебуває на примусовому виконанні у тер підрозділах ДВС області… 6800 – це ті боржники, які ДОБРОВІЛЬНО і вчасно сплачують. Дак добровільно или примусово? Якщо добровільно, то якої хвороби ДВС??? Бо роботи не буде?))

Гість Покемон 2018-12-13 16:47:08

Я просто стикнувся з роботою ДВС, недокажеш нічого, закони для них не писані. Плани ж треба віконувати))