Вівторок, 16 квітня 2024, 20:51
Повна версія сайту
;

Коли добудують офісний центр, який належить фірмі Атрошенка?

09:57 14.12.2018    Коментарі  
 

У Чернігові відновили роботи на недобудові, що знаходиться на перехресті вулиць Київської та П’ятницької. Цю будівлю заклали десять років тому - навесні 2008 року. Тоді тут планували відкрити офісно-готельний центр. З того часу будівництво заморожували двічі, споруда змінила трьох власників. Зараз недобудова належить компанії «Ріел Ко», кінцевим бенефіціарним власником якого є Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Чому споруду не будували протягом 5-ти останніх років, та коли її планують завершити, далі в сюжеті.

Цю недобудову на розі вулиць вулиць Київської та П’ятницької заклали десять років можу. З того часу будівництво заморожували двічі. Востаннє на 5 років.

Історія будівництва цієї споруди почалася на початку 2000-х років, коли земельну ділянку віддали під забудову, розповідає Олександр Гашпар, який слідкував за ходом будівництва. Але лише навесні 2008 року тут почалось будівництво – забивання свай для майбутнього офісно-готельного центру.

Півроку тривало будівництво: було зведено три поверхи. Після цього власниця Галина Чічікало продала цю недобудову 30 відсотків ТОВ «Ватес». В силу невідомих причин будівництво протривало недовго і було заморожено до 2012 року. У 2012-му власник перепродав недобудову компанії «Ріел Ко». Тоді будівництво відновили.

Чернігівець Олександр Гашпар розповідає: – У 2012 будівництво теж протривало близько року, дійшло до верхнього поверху, до шпилю, і заморозили до 2018 го. 5 років ще було заморожено. За даними з відритого реєстру підприємців, кінцевий бенефіціарний власник компанії «Ріел Ко» – Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Йому належить майже 80% акцій компанії. Питаємо, з чим пов’язані затримки у будівництві.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко відповідає, що затримка пов’язана з господарськими справами. Каже, що збирали гроші. Нещодавно будівельні роботи на об’єкті відновили. Коли саме, хотіли запитати у директора компанії Наталії Ольховик. Вона обіцяла надати коментар у четвер і показати будівельний майданчик. У четвер Наталія не зняла слухавку. Олександр Гашпар висловлює сподівання, що будівлю таки добудують.

– Будемо сподіватися, що нарешті це бельмо зникне. І буде якась гарна будівля сучасна.

Чернігівський міський голова коментує так: – Дійсно це буде добудовуватися приміщення. Це буде офісний комплекс. Офісний. Без готельного. Виглядатиме офісний центр ось так. Закінчити роботи, як зазначено на інформаційному стенді, планують до кінця наступного року.

Ріелтор Олександр Панасюк розповідає: – У Чернігові немає повноцінного офісного центру. Офісний центр такого високого класу як А або В, він, звичайно, в нашому місті буде користуватися попитом. Чи є у місті така кількість ділових людей, кому це потрібно? Так, звичайно, є. Є хороші представники, є будівельники, ІТ-менеджери, офіційні представництва крупних компаній і будівельних, і торгових. Представництва завжди є, просто ми їх не бачимо, бо немає такого офісного центру. Всі вони туляться по закутках, у приватних будинках, чи у квартирах, по задвірках.

– Скоріш за все, ціна буде сягати вартості торгових точок, які є в місті, тобто 600-700 гривень за квадратний метр, може й більше. Це треба вираховувати, адже я не знаю, яка буде бізнес-модель, яку використовуватимуть.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає