Четвер, 28 березня 2024, 11:30
Повна версія сайту
;

В облдержадміністрації дякували ліквідаторам Чорнобильської трагедії

12:44 14.12.2018    Коментарі  
 

Історія нашого народу налічує чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 14 грудня, коли в Україні традиційно вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Шану героям висловлювали сьогодні і в облдержадміністрації.

– Усе далі в історію відходять ті місяці 1986 року, упродовж яких завдяки героїзму та мужності ліквідаторів вдалося приборкати одну з найбільших аварій – аварію на Чорнобильській АЕС.

На відстані цих років усе більше розуміємо, від якої страшної біди було врятовано країну та й всю Європу загалом. Чи не найгіркіший присмак чорнобильського неба відчули на собі ліквідатори аварії та потерпілі від неї на Чернігівщині.

Дякую всім, хто брав участь у подоланні наслідків аварії. Всім, хто опікується ліквідаторами, і, перш за все, громадським організаціям, які у співпраці з органами виконавчої влади допомагають вирішувати проблеми чорнобильців, — зазначив голова облдержадміністрації Олександр Мисник та вручив ліквідаторам та представникам громадських організацій почесні відзнаки.

Довідково: На сьогодні в області проживає майже 72 тисячі громадян, постраждалих від трагедії на ЧАЕС, з них 8,8 тисячі —  ліквідатори, серед яких 2,4 тисячі — особи з інвалідністю.

Зі словами вдячності до зібрання звернулися голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко.

Вклонився побратимам й голова обласної Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України Анатолій Лігун.

— На жаль, 60 відсотків ліквідаторів уже пішли в небуття. Ті, які сьогодні ще живі, борються з недугами. Однак, не опускають руки і займають активну громадську позицію. Зокрема ведуть просвітницьку роботу. У допомогу став обласний чорнобильський культурно-інформаційний центр, який спільними зусиллями з владою відкрили минулоріч, — зауважив ліквідатор.

Заходи продовжилися на Алеї героїв, де в знак пошани поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» та вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання.

За мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, активну громадську діяльність орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено:

КУЧЕРЯВОГО Віталія Яковича

- члена ради Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля

За мужність і самовідданість, проявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

ВОЛОКУШИНА
Михайла Дмитровича

- члена Ради, голову Сновської районної організації Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

ДУДКО
Ірину Єгорівну

- члена Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

 

КОЛЕДУ
Світлану Олексіївну

- члена ревізійної комісії Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

РОМАНЕНКА
Віктора Феодосійовича

- заступника голови Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, голову Чернігівської міської організації.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

АВРАМОВУ
Юрію Олександровичу

- члену Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»;

ЄРМОЛЕНКУ
Віктору Григоровичу

- заступнику голови Сновської районної організації Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

КОТЕНКУ
Петру Івановичу

- члену Бахмацької районної організації Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

НІТЧЕНКУ
Миколі Миколайовичу

- члену Чернігівського обласного відділення Українського Національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

САМОЙЛЕНКУ
Валентину Сергійовичу

- члену Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає