П'ятниця, 29 березня 2024, 03:27
Повна версія сайту
;

Два роки ув’язнення отримали військовий та його товариш за п’яний напад на полковника ЗСУ

08:58 18.12.2018    Коментарі  
 

Зловживання алкогольними напоями військовослужбовцями як під час несення служби, так і у вільний від служби час, є неприпустимим для людини, яка вирішила присвятити себе захисту Вітчизни. Наслідки подібної поведінки можуть бути небезпечними і для самого любителя оковитої, і для оточуючих. Військовий, який не здатен контролювати власну поведінку, не лише порушує військові статути, а й паплюжить честь та гідність українських Збройних Сил. 

На подібні випадки військова прокуратура Центрального регіону України завжди реагуватиме непримиренно й безкомпромісно. 

Один з таких випадків для солдата-контрактника ЗСУ завершився реальною мірою покарання.

Зокрема, 20.05.2018 військовослужбовець 169 Навчального центру Сухопутних військ України разом зі своїм цивільним товаришем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, близько 07:00 ранку опинилися на контрольно-пропускному пункті в селищі Десна, Козелецького району, Чернігівської області. Намагаючись проїхати у власному автомобілі через КПП, вони вирішили, що їм «заважає» автомобіль полковника Збройних Сил України, який рухався назустріч. Незважаючи на те, що полковник був у формі, обидва дебошири неадекватно відреагували на зауваження старшого за званням брутальною лайкою, тим самим принижуючи його честь і гідність та провокуючи конфліктну ситуацію. 

Після чергового зауваження правопорушники розпочали бійку, демонструючи ігнорування загальноприйнятих норм поведінки в суспільстві та зневагу до полковника ЗСУ.  Під час бійки правопорушники нанесли останньому тілесні ушкодження середньої тяжкості. Проте, коли зрозуміли, що їм протистоїть бойовий досвідчений офіцер, учасник АТО, одразу ж втекли з місця події.
Згодом обидва дебошири були затримані правоохоронцями.

Позиція в суді публічного обвинувача, - військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України, була жорсткою та непохитною. Вина обвинувачених підтвердилася наведеними неспростовними доказами, серед яких - запис із камер відеоспостереження Деснянської селищної ради. 

Отже,14.12.2018 Козелецький районний суд Чернігівської області повністю підтримав позицію обвинувачення та визнав обох підозрюваних винними у скоєнні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 122 і ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

За вироком суду обоє злочинців отримали реальне покарання у виді 2 років позбавлення волі кожному. Також кожного з фігурантів справи суд зобов’язав сплатити вказаному полковнику по 50 000 гривень відшкодування моральної шкоди.

Зазначимо, що військова прокуратура Центрального регіону України і надалі забезпечуватиме невідворотність покарання для тих, хто нехтує вимогами Законів України та військових статутів, принижує високе звання захисника України.


Автор: Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
Коментарів ще немає