Середа, 08 травня 2024, 18:59
Повна версія сайту
;

На вулиці Савчука у Чернігові хочуть збудувати нову десятиповерхівку. Жителі мікрорайону проти

09:37 19.12.2018    Коментарі  
 

157 підписів проти будівництва на вулиці Савчука у Чернігові зібрали мешканці мікрорайону вчора ввечері під час громадських обговорень.

На минулій сесії міської ради 29 листопада забудовнику надали дозвіл на розробку технічної документації з умовою, що він проведе громадські обговорення протягом подальших трьох місяців. Цього ж четверга на розгляд депутатів вноситься питання про виділення забудовнику землі в оренду. Мешканці вулиці Савчука кажуть, з забудовником не зустрічались.

Мешканці мікрорайону на вулиці Савчука проводять громадське обговорення та збирають підписи проти будівництва десятиповерхівки впритул до будинку №5.

«Це взагалі все намивне. Ці всі ґрунти – намивні. І не зрозуміло, що тут буде і як» - обурюється житель вул. Савчука Андрій Маломуж.

«Маса причин існує, щоб цього будівництва не було. Це і те, що не відомо, як навантаження витримають будинки, що стоять поблизу. Як витримають навантаження комунікації, котрі тут і без того слабкі» - висловлює свої побоювання жителька вул. Савчука Юлія Павленко

«Якісь забудовники, я їх і в очі не бачив. Треба з ними поспілкуватися, нехай приїдуть, поговоримо, що вони хочуть, як вони забезпечать всі ці справи? Вони обіцяють багато, я чув, капітальні ремонти зробити у під’їздах» - розповідає житель вул. Савчука Володимир Гуцаленко.

Новобудова має стояти ось тут. Квартира Дмитра Ляха межуватиме із десятиповерхівкою.

«Основна проблема в тому, що район наш збудований на намитому піску… є велика вірогідність того, що наш будинок може піти під землю» - розповідає житель вул. Савчука, 5 Дмитро Лях

На минулій сесії міської ради 29 листопада, жителі мікрорайону звернулися до депутатів з проханням не запускати процедуру будівництва - не надавати забудовнику дозвіл на розробку технічної документації. Дозвіл надали, але з поправкою… «До 31 березня 19-го року обов’язково провести громадські обговорення. І без цього питання ми взагалі нікуди не рухаємося. Я вам гарантую. Нікуди не рухаємося. Нічого не будуємо, нічого не копаємо, нічого там не відбувається» - наголосив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На цю сесію міської ради, що відбудеться в четвер, виносять проект рішення про надання компанії цієї ділянки землі в оренду під забудову. Саме тому, каже Юлія Павленко, вирішили зібрати підписи проти. Загалом проти проголосували 157 місцевих жителів. 61 підпис окремо зібрали жителі будинку №5.

«Те, що вони провели начебто громадські обговорення, - це неправда. Тому що вони зібрали підписи 12 людей і оформили це як громадські слухання. Але 12 людей – це навіть не половина під’їзду, який буде примикати до цього будівництва».

Представник компанії-забудовника Оксана Шульга каже, на зустрічі їх не запрошували. «Ні. Нас не запрошували. До нас ніхто не звертався. Нас ніхто не хоче слухати. Це просто якийсь політичний хід, бо люди заздалегідь вже категорично налаштовані». Каже, черговий пакет документів на розгляд сесії подають на основі 12-ти зібраних підписів «за». Їх збирали поквартирно. «Я гадаю, що те, що має відношення до мешканців тих квартир, які примикають до будівництва нашого дому, ми провели з кожною людиною обговорення індивідуально. Ми готові зустрічатися з людьми, якщо люди готові нас почути. Ми готові показати свій проект, розказати, що не несемо загрози жодному будинку» каже представник компанії-забудовника «Комфортбуд-Плюс» Оксана Шульга.

Аби не допустити будівництво, мешканці вулиці Савчука у четвер, 20 грудня, збираються пікетувати сесію Чернігівської міської ради.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає