Середа, 24 квітня 2024, 06:28
Повна версія сайту
;

Передноворічна сесія міськради. Текстова онлайн-трансляція

16:15 20.12.2018    Коментарі  
 

На сьогодні, 20 грудня, була запланована остання в цьому році сесія Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося більше 20 питань порядку денного.

Серед найбільш скандальних питань порядку денного - Про надання дозволу на доопрацювання проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація лісопарку «Ялівщина». Це може стати першим кроком до забудови Ялівщини.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

16:15 Після розгляду депутатських запитів та різного сесія міської ради офіційно закінчила свою роботу.

15:00 Одне із земельних питань - передача земельних ділянок за пісчаним намивом в районі «Лісковиця» для індивідуального садівництва членам садівничого товариства «ГРІМ-Віра».

Після жвавого обговрення рішення було прийняте. "За" проголосувало 24 депутати.

Нагадаємо, що на минулій сесії для прийняття цього ж рішення не вистачило голосів.

Як повідомлялося раніше, всього у проект зазначено 146 земельних ділянок. Цікаво, що у 2016 році кількість членів садового товариства зросла на 32 людини. Зокрема, низка з них так чи інакше пов’язані із депутатами Чернігівської міської ради. Хто вони – нові претенденти на землю, читайте за посиланням.

Більше детально про скандал довкола садівничого товариства "ГРІМ-Віра" читайте за посиланням

13:15 Сесія продовжила свою роботу. Депутати перейшли до розгляду земельних питань.

12:45 У роботі сесії оголосили перерву до 13:00.

12:40 Депутати розглядають зміни до бюджету.

12:30 Після тривалого обговорення рішення було прийняте. «За» проголосувало 33 депутати.


11:35 Депутати перейшли до розгляду питання Про надання дозволу на доопрацювання проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація лісопарку «Ялівщина»

Представники громади, виступаючі з цього питання, зауважили, що не знайшли компромісу із членами комісії щодо Ялівщини.

Вони просять у мера провести публічне обговорення проекту по Ялівщині, з урахуванням, що лісопарк вже має статус регіонального ландшафтного парку.

В свою чергу, Владислав Атрошенко зауважив, що у тій формі, в якій зараз Ялівщина, не продуктивна. «Має бути стале розуміння суспільства, що з цим треба щось робити»,- каже мер.

Він сказав, що цей детальний план допоможе розібратися, як далі розвивати цю територію. Після – громадські обговорення і відношення містян до того, чи має там бути бізнес чи ні. «Сьогодні треба лише порахувати, скільки на все це потрібно коштів»,- відмів Атрошенко.

За розпорядженням міського голови, була створена робоча група з питань щодо доопрацювання проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація лісопарку «Ялівщина». До складу робочої групи будуть включені всі охочі представники громадськості та представники обласної ради.

11:15 Питання Про внесення змін до Програми комп’ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016-2020 роки прийняте без обговрень. 

11:10 Розглядається питання Про внесення змін та доповнень до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки. З урахуванням змін рішення було прийняте.

11:05 Депутати затвердили звіт Про результати діяльності Чернігівської місцевої прокуратури.

10:40 До порядку денного пропонують включити звернення до Президента, Уряду та НКРЕКП щодо обґрунтованої ціни на електроенергію. Питання включено до порядку денного.

За словами Атрошенка кадрові питання сьогодні розглядатися не будуть.

Порядок денний з усіма зміна і доповненнями затверджено.

10:20 Питання по забудові Савчука, 5а буде знято з розгляду за заявою забудовника. Про це сказав Владислав Атрошенко. Однак, перед депутатами попросилися виступити чернігівці, що живуть в прилеглих будинках.

Присутні жителі вулиці Савчука зауважили, що ці земельні ділянки – «клаптики», де є дитячі майданчики.

Атрошенко сказав, що сам виїжджав на ці ділянки. Він вважає, що там будувати нема де. Але, забудовник попросив винести питання на розгляд депутатів, а вони вже прийматимуть рішення.  

«Можна добудовувати все що завгодно і де завгодно. Але, навіщо?»,- сказав Атрошенко.

Мер запевнив, що на сьогоднішній день, без громадських слухань і без згоди людей, це питання нікуди не зрушиться. 

Після тривалого обговорення, Атрошенко запевнив, що ніякі рішення без обговорення з громадою прийматися не будуть.

10:10 Перед присутніми виступають представники «Соціалістичної партії». Вони просять, аби депутати підтримали громаду міста у питанні призначення Володимира Ткача та Олександра Соколова радниками голови ОДА. Соціалісти просять звернутися до голови ОДА із проханням не призначати колишніх «регіоналів».

Як відомо, за "соціалістами" у Чернігові стаять скандальні діячі Дмитро Зінін та Олег Скварський.

Атрошенко сказав, що виступу достатньо, жодних звернень приймати не будуть. 

10:00 Сесія розпочинає свою роботу. Письмово зареєструвалося 39 депутатів.

9:55 Одним із додаткових питань, які роздали депутатам перед початком сесії, є призначення заступницею міського голови Юлію Свириденко. Як відомо, вона працювала першим заступником голови Чернігівської обладміністрації. А останні чотири місяці, після звільнення Куліча, виконувала обов'язки голови ОДА.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото прес-служби міськради
Коментарів ще немає