П'ятниця, 26 квітня 2024, 17:47
Повна версія сайту
;

Депутати обласної ради «впустили» в область 3 приватні нафтовидобувні компанії

11:51 21.12.2018    Коментарі  
 

Депутати обласної ради на жовтневій сесії дозволили державній компанії «Укргазвидобування» займатись дослідженням нафтогазоносних надр на Чернігівщині, а вже на цій сесії дали зелене світло на такі ж роботи 3 приватним компаніям. 

Депутат обласної ради та за сумісництвом колишній очільник області Валерій Куліч заявив, що подані на розгляд депутатів ці проекти рішень порушують діючий регламент.

Крім того, зазначив Куліч, жодна з цих видобувних підприємств не підписало соціальних договорів з селищними радами, на території яких відбуватиметься вивчення. Та нового очільника області така інформація не збентежила.

Не зважаючи на аргументи, близько 30 обранців підтримали ці рішення.

Депутати розглянули обласний бюджет на 2019 рік. У зв’язку із прийнятими змінами до бюджетного кодексу обласний кошторис зазнає зменшення. А саме, із сторони нарахувань рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

В цілому ж наступного року обласний бюджет має бути збалансованим. Так, наприклад, освітянський сектор профінансовано повністю.

Крім того, депутати розглянули низку технічних питань та встановили зменшений розмір орендної плати різноманітним обласним організаціям.

Сюжет телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає