Середа, 17 квітня 2024, 01:48
Повна версія сайту
;

Сніг з вулиць Чернігова вивозять на Лісковицю

16:17 27.12.2018    Коментарі  
 

Черговий циклон приніс Чернігову опади у вигляді снігу, який потроху сипле знов і знов. За такої погоди комунальна техніка і двірники працюють майже без вихідних.

У години ж затишшя вивільнена техніка вивозить сніг за місто. Полігоном для вивезеного снігу є ділянка в районі намиву на Лісковиці, яку комунальному підприємству АТП-2528 визначили з цією метою. Зазвичай – як і сьогодні – сніг вивозить кілька 20-ти і 10-тонних МАЗів, бригадно з якими працюють один великий навантажувач «Амкадор» (на відео унизу – жовтий з великим ковшем) і 1-2 трактори зі щітками, які підчищають територію за ними.

Наприклад, лише в ніч з вівторка на середу цього тижня (з 25 на 26 грудня) АТП-2528 вівезло з Чернігова 480 кубометрів снігу.

Коли очікується снігопад, у режимі чергування на КП АТП-2528 перебувають 10-11 потужних автомобілів МАЗ з ковшами та щітками, а також 4 трактори та 1 навантажувач. При потребі вся ця техніка одразу виїжджає на вулиці міста й інтенсивно працює.

Якщо ж снігопад дуже великий – а такі по кілька разів бувають кожної зими – на боротьбу зі сніговими заносами і переметами комунальне підприємство здатне спрямувати одночасно до 23 одиниць спеціальної техніки.

Працівники АТП-2528 працюють удень і вночі, аби чернігівці та гості міста мали розчищені дороги та тротуари. Натомість вони просять усіх водіїв пам’ятати про те, що залишені на узбіччях автомобілі дуже заважають робити це як належить – і прибирати їх на ніч з вулиць міста.

Повний перелік вулиць Чернігова, на яких проводиться механізоване прибирання снігу технікою КП АТП-2528, можна переглянути на сайті підприємства.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає