П'ятниця, 19 квітня 2024, 07:25
Повна версія сайту
;

Нові зарплати й пенсії, а також нові платіжки за компослуги чекають на українців цього року

10:20 03.01.2019    Коментарі  
 

Нові зарплати й пенсії, а також нові платіжки за компослуги чекають на українців цього року. Зросла ціна на опалення та гаряче водопостачання. Нові тарифи в грудні затвердила Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Пов’язано це з подорожчанням газу - пояснила голова комісії Оксана Кривенко. Перші платіжки з новими нарахуваннями українці отримають у лютому. Тарифи зростуть на різні суми - від 11-ти до 24-х відсотків - залежно від виробника. Ціна опалення і водопостачання зросте на 11-24%.

Запрацює монетизація субсидій, тобто допомогу на оплату комунальних послуг можна буде отримати «живими» грошима на рахунок, який відкриють в Ощадбанку. З 1 січня субсидії монетизують тим, хто звернувся по них уперше. Починаючи з травня, гроші отримуватимуть ті, кому призначено субсидію на неопалювальний сезон. Хто одержував субсидію протягом опалювального сезону за старою схемою, має подати новий пакет документів. І з 1 жовтня має відбутися повний перехід на монетизацію субсидій.

З першого січня, згідно з новим бюджетом, зросла мінімальна зарплата - на 450 гривень - і тепер становитиме 4173 гривень. Зокрема платня викладачів вишів збільшилася на 20 відсотків - згідно з рішенням уряду від 19 грудня. Інші педагогічні працівники та бюджетники отримуватимуть більше на 9 відсотків. Зросли й зарплати військовослужбовців Збройних сил України. За словами міністра оборони Степана ПолторакА, командир бригади, якому раніше платили 17-18 тисяч гривень, тепер отримуватиме майже 26 тисяч. Командир батальйону замість 14-ти одержуватиме 19-23 тисячі, а командир роти - 16 тисяч гривень замість 12-ти. Військовослужбовцям за контрактом платитимуть щонайменше 10 тисяч гривень; військовикам, задіяним у зоні проведення операції Об’єднаних сил - не менш як 20 тисяч. На 30% зростає також зарплата поліцейських

Зросла й мінімальна пенсія - для тих пенсіонерів, яким виповнилося 65 років і які мають 30-річний стаж. Більше на 25 відсотків одержуватимуть і військові пенсіонери. З 1 січня право на пенсію за віком у 60 років дістануть ті, хто має повних 26 років трудового стажу. Ті ж, чий стаж менший, але перевищує 16 років, зможуть виходити на пенсію в 63 роки.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає