Четвер, 28 березня 2024, 13:38
Повна версія сайту
;

У Мінінфраструктури розповіли, які міста найшвидше оновлюють парк тролейбусів

12:25 04.01.2019    Коментарі  
 

Як вже повідомлялося раніше, місто Чернігів розраховує в 2019 році придбати близько 40 нових тролейбусів за рахунок кредиту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) з пільговими відсотками. Це має стати можливим у рамках проекту ЄІБ «Міський громадський транспорт України», який є однією з програм міжнародної підтримки. Шлях від заявки до отримання цих коштів є досить довгим і складним, але наше місто одним з перших в Україні почало робити кроки для участі в цій програмі і зараз максимально чітко виконує всі умови як фінансової установи, так і профільних українських міністерств.  

Вчора, 3 січня, Міністерство інфраструктури України розмістило на своєму офіційному сайті та в соцмережах дані про оновлення міського електротранспорту різними українськими містами в 2018 році та плани на 2019 рік. Також там зазначено, що разом з Черніговом учасниками міжнародної програми «Міський громадський транспорт України» є 11 українських міст. 

Ось ця інфографіка:

Зазначимо, що можливість придбати електротранспорт на таких пільгових умовах за подібною програмою з’явилася в українських міст уперше. Пропозиції минулих років та з залученням інших фінансових інституцій (зокрема, ЄБРР) передбачали надання кредитів зі значно більшою відсотковою ставкою.

Як відомо, Чернігів минулого року закупив 6 нових тролейбусів без кредитних зобов’язань, за кошти бюджету міста. У 2017 році аналогічно містом були придбані 5, а в 2016 році – 10 тролейбусів. Але до того багато років поспіль тролейбусний парк не оновлювався і вже складався переважно з машин, які відпрацювали свій ресурс. Тому для суттєвої і більш помітної зміни якості міського електротранспорту сьогодні потрібне оновлення в більших обсягах, ніж місто може дозволити собі за власні кошти.

При закупівлі одразу 40 або більше нових тролейбусів Чернігів збирається запустити регулярні перевезення пасажирів цим містким та екологічним видом транспорту по найбільш перевантажених сьогодні «маршрутками» міських магістралях, розвантаживши їх.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає