Четвер, 28 березня 2024, 23:41
Повна версія сайту
;

Двоє людей на Чернігівщині померли від грипу з початку епідсезону

09:19 09.01.2019    Коментарі  
 

Двоє людей на Чернігівщині – у Бахмацькому та Борзнянському районах – померли від грипу з початку епідсезону.

Про це стало відомо сьогодні. Інформацію підтвердив заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Пулін. Подробиці директор обласного лабораторного центру Микола Донець пообіцяв розповісти завтра.

У Борзні через ускладнення від грипу помер 59-річний чоловік. Сталося це 31 грудня, госпіталізували його 29 грудня. Це сказав заступник головного лікаря Борзнянської центральної районної лікарні Микола Злотаренчук. У Бахмацькій центральній районній лікарні давати коментарі відмовились. Інфекціоністка Чернігівської районної лікарні Ірина Тесленок розповіла:цього епідсезону в Україні циркулюють 3 штами грипу.

«Зараз є штами H3N3 I H1N1. Ці два штами найбільше циркулюють. У дітей більше виявляють грип штаму Б. Летальні випадки не від грипу, а від ускладнень. В основному це H1N1, він часто ускладнюється вірусними пневмоніями, які не піддаються лікуванню антибактеріальними препаратами.

Людина ходить здорова, а через 2-3 години їй стає зле. Піднімається температура більше 39 до 40 градусів, з’являються болі в горлі, болі в грудній клітині, сухий малопродуктивний кашель. Це симптоми грипу.

Захиститися від грипу – це часте миття рук, провітрювання, також це чай, вітамінні препарати.

Насамперед це щеплення. Щеплення в цьому році зробило дуже багато людей. Але є такі, які відмовилися, то вони зараз і хворіють.»

З початку року на грип та ГРВІ в області захворіло майже 5800 людей, 3200 із них діти. Госпіталізували майже 2 з половиною сотні людей, з них 171 дитина. Такі дані надає обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України. Рівень захворюваності по області майже на 30 з половиною відсотків нижче епідпорогу. Перевищений епідпоріг у Варвинському, Ічнянському, Корюківському районах та в Прилуках.

https://cn.suspilne.media


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає