П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:58
Повна версія сайту
;

421 підпис зібрала електронна петиція про повернення старої вартості проїзду в маршрутках Чернігова

09:21 09.01.2019    Коментарі 1  
 

421 підпис, з 250 необхідних, зібрала електронна петиція про повернення старої вартості проїзду в маршрутках Чернігова. Її автор Роман Буряк пропонує повернути ціну за квиток у 5 гривень, замість 6-ти нині. Пояснює такі вимоги тим, що перевізники не виконали взяті на себе зобов’язання. А саме – тримати маршрутки чистими та оновлювати автопарк.

«Маршрутки іржаві, з дірками, на брудних сидіннях та стелі, з яких капає вода. Водії грубі та подекуди неадекватні. Пропоную повернути вартість проїзду до 5 грн. для тих перевізників, які не можуть або не хочуть покращувати умови перевезення пасажирів».

Таку петицію про вартість проїзду в маршрутках Роман Буряк зареєстрував на сайті 29 грудня. За 10 діб вона зібрала 421 підпис. Підтримала ініціативу чернігівка Катерина Пащенко.

Тепер цю петицію мають спрямувати на розгляд профільного заступника міського голови та начальника управління транспорту.

Начальник управління транспорту Олександр Рижий каже: «До управління транспорту ще петиція не надходила, але ми бачили цю петицію, якщо надійде – будемо розглядати. Рішенням виконавчого комітету була встановлена гранична вартість 6 гривень. Деякі перевізники у нас їздять і по 5 ще. Якщо знизиться ціна на паливо, то шанси будуть. Ціна піднята тільки на вартість палива, на 10 відсотків.

Нагадаємо, вартість проїзду в чернігівських автобусах на виконкомі 13 грудня підняли до 6 гривень. Тоді цей крок перевізник Володимир Козир назвав вимушеним.  

«Перше – це стрибок, який дійсно стався з паливом, газом і дизпаливом. Тут озвучено було, на 26 і 22 відсотки. Це перша проблема. Друга проблема – це відтік водіїв за кордон і нехватка водіїв. Це призводить до необхідності підвищення заробітної плати, і це також збільшує витрати перевізників. Ну, і з 1 січня всі ми знаємо про те, що збільшиться мінімальна заробітна плата. Ми подали розрахунки про необхідність підвищення тарифів, бо зі старими тарифами ми просто не зможемо якісно виконувати свої послуги» - пояснює перевізник та депутат міської ради від фракції «Наш край» Володимир Козир.

Начальник прес-служби Чернігвської міської ради Андрій Подорван каже, що нарікань від містян щодо роботи автомобільного громадського транспорту в місті багато.

«Вочевидь тому ця петиція так швидко й набрала відповідну кількість голосів, що є скарги і на водіїв, і на якість автобусів, і на те, що вони порушують графік руху відповідно до маршрутів. Але ми маємо зрозуміти, що знижувати ціну за тих умов, які є, навряд чи можна. Уявімо, що ми б знизили зараз, відповідно до цієї петиції, ціну до 5-ти гривень, очевидно, що власники маршрутів випускали би на рейси менше маршрутів, значить інтервал був би ще більшим, отже це було би знов більше скарг. Повірте, що міська рада з радістю б знизила ціну на проїзд, від того всі були би задоволені, а рейтинг міської ради злетів би до небес. Але всі ми розуміємо, що працюємо в тих економічних умовах які є, і тому ціна, яка є – це, вочевидь, щось середнє між тим, що хочуть перевізники і тим, що можуть собі дозволити чернігівці».

Відповідь на петицію міськрада має оприлюднити за тиждень, не пізніше 16 січня.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість я 2019-01-09 17:11:15

Цена на газ и бензин снизилась а цена за проезд в маршрутках осталась. О чем вы говорите на 22 и 26% поднятие цены? Поднятие было на 10% и сейчас цена на бензин снова на уровне старой. А вот проезд никто не хочет снижать.