Четвер, 25 квітня 2024, 18:19
Повна версія сайту
;

Як та хто має чистити дахи від бурульок, та що робити, якщо з вашого будинку їх досі не збили

09:52 10.01.2019    Коментарі  
 

Поскаржитися на неприбрані з дахів бурульки чернігівці можуть або до кол-центру ЖКГ, або ж до обслуговуючої компанії. Про це UA: Чернігів сказав провідний інженер виробничо-технічного відділу КП «Новозаводське» Олексій Паршуков. Виконання цих робіт контролює Муніципальна варта. З початку року співробітники цього комунального підприємства склали 33 приписи, в тому числі за неприбрані з дахів бурульки. Їх отримали балансоутримувачі будівель, які не обслуговуються ЖЕКами. Як та хто має чистити дахи від бурульок, та що робити, якщо з вашого будинку їх досі не збили.

Це – житловий будинок на вулиці Ремісничій, 14 у Чернігові. Працівники комунального підприємства «Новозаводське» чистять парапет даху від бурульок.

Збивати бурульки з дахів житлових будинків мають обслуговуючі компанії – це входить до тарифу квартплати.

 «Кожного дня проходить майстер відділу по свому участку. Є будинки, які виходять на пішохідну зону. Там взагалі не має бути бурульок. Він кожного дня проходить, дивиться, якщо потрібно, визиває техніку. І знімають бурульки з дахів» - розповідає провідний інженер виробничо-технічного відділу КП «Новозаводське» Олексій Паршуков.

Чернігівці наголошують на необхідності таких заходів.

 «Це дуже добре, що збивають. Бо різні випадки є. Жінки молоді з візочками їздять теж. А, не дай Боже, впаде. Я думаю, що в таку погоду таке треба робити кожен день. Я живу на п’ятому поверсі, це останній поверх. Щоранку встаю, беру швабру і збиваю сама бурульки» - каже чернігівка Валентина Бортник.

 «Треба було раніше, оскільки вони величезні, просто величезні. Постійно падають, капає. Це небезпечно для людей. Бачила, як місцеве населення, ось у людей, вони самі збивають» - Катерина Лозицька.

В разі, якщо дах вашого будинку від бурульок не чистили, Олексій Паршуков радить звертатися до обслуговуючої компанії чи кол-центру ЖКГ.

Як почищені дахи будівель, які не мають обслуговуючої компанії, контролює муніципальна варта. Так вони перевіряють Чернігівський апеляційний суд. Бурульки на карнизах фотографують. Відповідального попереджають усно.

«При патрулюванні дивимося, де що не прибрано: сніг, бурульки. Якщо десь не прибрано, ми знаходимо балансоутримувача, бо в будівлі ж може бути кілька організацій, знаходимо відповідального. Попереджаємо, проводимо бесіди, виписуємо приписи на визначений термін, щоб вони це все виправили» - розказує інспектор-ревізор КП «Муніціпальна варта» Микола Холодьон.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає