Четвер, 28 березня 2024, 20:18
Повна версія сайту
;

Військовий - винуватець смертельної ДТП на Чернігівщині постане перед судом

12:30 10.01.2019    Коментарі  
 

Сьогодні, 10 січня, військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця військової служби за контрактом, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду, наслідком якої була смерть цивільної особи. 

Так, 15.07.2018 о 00:50 вказаний військовослужбовець-контрактник, керуючи автомобілем, порушив вимоги Правил дорожнього руху, перевищив максимально допустиму швидкість руху на ділянці дороги та здійснив наїзд на громадянина, який рухався у зустрічному напрямку на велосипеді. 

В результаті отриманих травм 21 – річний потерпілий загинув на місці.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Чернігівській області. За його результатами  обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого) направлено для розгляду до Чернігівського районного суду Чернігівської області.

Правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.


Автор: Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
Коментарів ще немає