П'ятниця, 29 березня 2024, 17:56
Повна версія сайту
;

Плани ОТГ Чернігівщини на 2019 рік та перші здобутки

10:38 11.01.2019    Коментарі  
 

Об’єднані територіальні громади області в новий рік йдуть з амбітними планами. Є вже й перші напрацювання.

Коропська ОТГ

Коропська громада в новому році активно сприятиме створенню кооперативів. На останній сесії минулого року Коропська селищна рада прийняла Програму підтримки кооперативів на території Коропської ОТГ у 2019 році, заклавши в бюджет 100 тисяч гривень для їх фінансування.

- Питання створення кооперативів у нашій ОТГ вивчається уже давно,- розповідає Коропський селищний голова Віктор Журавель. - І хоч зараз триває «теоретичний» етап, та все-таки рішення надати фінансову підтримку людям, які забажають створити кооператив, свідчить про те, що, можливо, невдовзі процес перейде у практичну площину. Тобто, ми матимемо досвід створення першого кооперативу в громаді. До того ж вже є зацікавлені у цьому громадяни, але «з нуля» починати важко. Тому надати їм підтримку для придбання лабораторії, бідонів (у разі створення молочного кооперативу) чи іншого обладнання вирішили на засіданні виконкому. Адже кооператив - це і робочі місця, і надходження до бюджету і, зрештою, ковток свіжого повітря, що вдихне нове життя навіть у маленьке село.

Попередньо у рамках Програми «U-LEAD з Європою» громада вивчила досвід створення кооперативів в інших областях.

Городнянська ОТГ

Як тільки дозволять погодні умови, у Городнянській ОТГ розпочнуть будівництво свердловини для централізованого водогону. Усі необхідні документи вже є. Проект досить дорогий — близько 4 мільйонів гривень.

Працюватимуть в громаді і над вуличним освітленням. Мета — обладнати всі села. У планах й придбання автомобіля, що пристосований до роздільного збору сміття.

Лосинівська ОТГ

Добряче вкластися в освіту планують в Лосинівській громаді. Свідченням цього є статті видатків з місцевого бюджету на поточний рік: середня освіта — 14,7 мільйона; 2,8 мільйона гривень направлять на дошкілля.

Іванівська ОТГ

Уже з освітленням кілька вулиць трьох сіл Іванівської ОТГ. Напередодні Різдва ліхтарі з’явилися у Количівці, Іванівці, Красному.

Любецька ОТГ

Після новорічних свят у Любецькій громаді екологічно утилізують викинуті ялинки. Завдяки спеціальному подрібнювачу дерево не вестимуть на сміттєвий полігон, а перетворять на біопаливо.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає