Вівторок, 16 квітня 2024, 13:23
Повна версія сайту
;

Всі четверо померлих від грипу на Чернігівщині не були щеплені, - Гармаш

13:40 11.01.2019    Коментарі  
 

Всі четверо померлих від ускладнень грипу на Чернігівщині не були щеплені. Про це в ефірі «Теми дня» на UA:Чернігів сказав начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш.

«Ці люди не були щеплені. По тій інформації, яка у нас була попередня, у 2 випадках була пізня госпіталізація, тому, що ці люди лікувалися на дому», - сказав Петро Гармаш.

Нагадаємо, в Чернігівській області від початку епідсезону від ускладнень грипу померло 4 особи, одна з них – вагітна жінка. Госпіталізували жінку 5 січня у важкому стані. Погіршення стану вона відчула 31 грудня минулого року.

Лікувалась декілька днів вдома. За медичною допомогою звернулась 2 січня. Дільничним лікарем була направлена до пологового будинку, але госпіталізована в той день не була. Стан її погіршувався і 5 січня ввечері її госпіталізували до Чернігівської обласної лікарні у важкому стані реанімобілем з пологового будинку.

Померла 8 січня від ускладнення вірусної інфекції - пневмонії. На даний час тривають лабораторні дослідження чи був причиною ускладнень грип типу H1N1.

«Ми знаємо, що грип має певну циклічність. І, на жаль, у нас є саме пандемічний грип H1N1. Це той грип саме, який висівали і в період 2009-2010 років пандемічно. По тій статистиці, що у нас була, на жаль, померло в той період 36 осіб і серед них було 7 вагітних жінок. Також у нас був спалах пандемічного грипу в 2016-2017рр. – у нас померлих на той час було 24. Це лабораторно підтверджено, що це саме той грип, який зараз маємо», - начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає