П'ятниця, 29 березня 2024, 16:37
Повна версія сайту
;

Колектор по Шевченка закінчено. Що далі?

16:17 14.01.2019    Коментарі  
 

14 січня ТОВ «УТБ-Інжиніринг» завершує прокладання нового колектору на ділянці від будинку №48 по вулиці Шевченка до вулиці Савчука. Ввечері 14 січня водовідведення з району вулиць Шевченка, Малиновського, Пухова, Доценка та Рокосовського буде забезпечене по новій ділянці поліетиленового колектору діаметром 600 мм.

Новий колектор запрацює 14 січня

На минулому тижні було розпочато роботи по з’єднанню ділянки колектору довжиною 534 м (від будинку №48 по вулиці Шевченка до перехрестя з вулицею Олександра Молодчого) з ділянкою 256 м (від перехрестя вулиць Шевченка – Молодчого до вулиці Савчука).

З цього приводу надходили питання до КП «Чернігівводоканал»: люди цікавились, чому роботи проводяться на тому ж самому місці, де і у листопаді 2018 року?

Все дуже просто: водовідведення з району вулиць Шевченка, Малиновського, Пухова, Доценка та Рокосовського під час реконструкції колектору не припинялось. І для того, щоб задіяти нову ділянку, потрібно було провести підключення, яке остаточно було завершено 14 січня.

Таким чином, вже сьогодні водовідведення стоків з найбільшого «спального» району Чернігова розпочнеться по новій ділянці колектору діаметром 600 мм.

Фактично, реконструкцію самопливного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вул. Шевченка, Олександра Молодчого від буд. № 48 по вул. Шевченка до перехрестя вул.  Олександра Молодчого з вул. Савчука в м. Чернігові, яка тривала з кінця квітня 2018 року, завершено.

За планами Чернігівської міської ради відновлення покриття тротуару вздовж вулиці Шевченка буде проводитись на весні 2019 року в рамках загальноміської програми. Планується замостити тротуарною плиткою не лише місце проведення робіт, але й обидва тротуари по вулиці Шевченка, починаючи від Технологічного університету.

В рамках виконання проекту ТОВ «УТБ-Інжиніринг» весною також планує укласти ще один шар асфальтобетонного покриття по вулиці Олександра Молодчого від перехрестя з вулицею Шевченка до вулиці Савчука. І тільки після цього в проекті реконструкції самопливного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вул. Шевченка буде поставлено крапку.

Де і які мережі реконструюватимуть у 2019 році

Як наголосив на ранковій нараді 11.12.2018 директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко:

  1. В рамках запланованої на поточний рік реконструкції проїзної частини по вул. Героїв Чорнобиля від пр. Миру до перехрестя вул. 77-ї Гвардійської Дивізії та вул. Київської слід попередньо здійснити реконструкцію водопровідних мереж на цій ділянці, замінивши 1 760 м  діаметром 500 мм та 540 м каналізаційних мереж діаметром 500 мм. По цим ділянкам мереж вже розроблені проекти та проведена експертиза. Загальна очікувана вартість робіт складає 47 млн. грн.

2. Запланована реконструкція  самопливного каналізаційного колектору по вулиці Глібова, Леоніда Пашина від перехрестя з вулицею Красносільського до каналізаційної насосної станції КНС-5 в м. Чернігові, який знаходиться в критично-аварійному стані. Невиконання заміни даної ділянки колектору найближчим часом може призвести до аварійної ситуації, виходу неочищених стічних вод на поверхню землі та, як наслідок, може нестиме загрозу екологічній ситуації та здоров’ю мешканців великий житлових масивів міста (Масани, ЗАЗ, Подусівка). Проектними рішеннями передбачається реконструкція самопливного вуличного каналізаційного колектору довжиною 2,3 км  із з/бетонних труб Ø 700 мм, глибина залягання 4-7 м. 

3. Передбачено реконструкцію трьох аварійних ділянок каналізаційного колектору, які також знаходяться в критично-аварійному стані загальною довжиною 1,3 км діаметрами від 600 до 1200 мм:

  • від вул. Коцюбинського до колодязя-гасителя по вул. Шевченка, Ø 800 мм;
  • від вул. Шевченка до КНС №1, Ø 1000-1200 мм;
  • від перехрестя вул. Шевченка/Пушкіна до Мар’їного Гаю Ø 600 мм.

Невиконання даного заходу може призвести до тяжких екологічних наслідків та відключення від водопостачання близько 40% мешканців міста. Наразі триває розробка проекту. 

Загальна очікувана вартість першочергової реконструкції мереж, що запланована на 2019 рік, складає 80 млн. грн.


Автор: Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»
Коментарів ще немає