Четвер, 28 березня 2024, 10:35
Повна версія сайту
;

Три людини померли від вірусної пневмонії за минулі вихідні в області: у двох з них виявили грип АH1N1

09:47 15.01.2019    Коментарі  
 

За вихідні від вірусної пневмонії на Чернігівщині померло 3 людини. У 2-х з них лабораторні аналізи виявили грип AH1N1. Начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міськради Владислав Кухар підтвердив UA:Чернігів, що від ускладнень внаслідок грипу в міській лікарні №1 померла 32-річна жінка. Відомо, що вона працювала в Росії, приїхала у гості до батьків.  Більше тижня лікувалась вдома, госпіталізували її 8 січня, померла 12-го. Ще двоє людей,  які померли від пневмонії, родом з Городнянського району.

8 січня до Городнянської центральної районної лікарні звернулася 48-річна жителька села Смичин. Лікарі діагностували вірусну пневмонію. Лабораторно підтвердили грип А (Н1N1)

Юрій Коробко, заступник головного лікаря Городнянської ЦРЛ розповідає: «Поступила та звернулась за медичною допомогою на 5-ту добу з початку захворювання. Стан був при поступленні пацієнтки тяжкий. Пацієнтка отримувала відповідну противірусну терапію і симптоматичну терапію. Пацієнтка консультувалася обласними спеціалістами, визивався консультант лікар-пульмонолог, котрий узгоджував лікування, але перебіг захворювання був тяжкий. Пацієнтка мала фактори ризику з приводу цього захворювання. Пацієнтка була невакцинована, як більшість нашого населення».

Через чотири дні жінка померла. Вчора її поховали в рідному селі.

Юлія Часовнікова, діловод Смичинського старостинського округу каже: «Валентина Володимирівна була завідуючою поштового відділення довгий час. У нас вона була в депутатському складі з 2010 по 2015 рік. Дуже активна була, приймала участь завжди у виконкомах, сесіях.  Залишилось троє дітей. Уже двоє дорослих, це Віктор – 27 років, Олена – 24, найменша Оля – ходить до школи, 14 років».

Цивільний чоловік Валентини Кучеревенко розповідає, кілька років тому його дружина поборола онкозахворювання. Нині не пережила грип.

«Першу ми завезли дитину в лікарню. Вона захворіла і ми завезли її в лікарню. А тоді вже через кілька днів і дружину завезли в лікарню. Обстеження зробили, знімки, зробили, лягла вона в лікарню. Ліки які призначили, їх у районі не було, то купляли в Чернігові, хоча в кожній аптеці теж не було. Питали де які ліки є, там, там, там брали. З Чернігова приїжджав консультант, хто там жінка чи чоловік я не знаю, і сказали, що лікування назначили правильно. Я претензій до лікарів не маю. Сказати, що вони винуваті?! Звичайно, ні, не винуваті. Тому що звертатись треба одразу. Хоча б тоді, як дитину ми завезли, Олю завезли, то і їй треба було теж тоді перевіритись» - згадує співмешканець померлої Віктор Богдан.

Це Великодирчинська сільська лікарська амбулаторія. Сюди 66-річний місцевий житель звернувся зранку 11 січня.

Микола Рябовол, завідувач Великодирчинської амбулаторії каже, що стан хворого був тяжкий. Були скарги на задишку, кашель, шкіра синюшна. У зв’язку з цим зробили йому ін’єкцію і одразу направили на район.

Через дві години чоловік помер у Городнянській лікарні. Попередньо- від вірусної пневмонії.

Юрій Коробко, заступник головного лікаря Городнянської ЦРЛ: «Звернувся теж на 5-ту добу з початку захворювання, стан був вкрай важкий. Пацієнт звернувся 11 січня і через 2 години помер від пневмонії. Результати будуть ввечері сьогодні лабораторних обстежень у даного пацієнта».

На сьогодні в Городнянській центральній районній лікарні з пневмонією лежить 11 людей.

«Необхідні ліки від грипу є. Є препарат «Таміфлю» та інші лікарські препарати для лікування захворювань».

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає