Субота, 20 квітня 2024, 06:14
Повна версія сайту
;

Комунальники Чернігова отримують зарплатню більше 8 тисяч гривень

09:50 15.01.2019    Коментарі  
 

Як тільки зарплата стала більш-менш конкурентною - на АТП-2528 почали приходити працювати молоді люди.

Сьогодні, 15 січня, на ранковій нараді у мерії звітував керівник комунального підприємства "АТП-2528" Руслан Волок.

Він повідомив, що на підприємстві працює 320 осіб, середня зарплата у 2018 році становила 8012 грн.

Основні напрями діяльності підприємства - санітарне очищення та вивезення сміття, прибирання вулиць, утримання сміттєзвалища та дощової каналізації, ремонт та утримання доріг по місту.

Минулоріч підприємство вивезло 540 тисяч кубометрів твердих побутових відходів, сміття збирають з 3700 контейнерів по місту. Для покращення обслуговування у 2018 році підприємство поповнилась 4-а новими сміттєвозами, з них 2 - які зможуть працювати за новою контейнерною системою.

Другий напрям - прибирання міста: вулиць, тротуарів, зупинок громадського транспорту. На цьому напрямку працює 123 людини: водії, трактористи, технічний персонал.

КП "АТП-2528" також відповідальне за обслуговування полігону твердих побутових відходів, який функціонує з 1961 року. Його площа 30 гектарів.

Підприємство в останні роки приділяє максимум уваги утриманню в належному стані дощової каналізації. У 2018 році проведено роботи з поточного чищення та ремонту колодязів дощової каналізації по місту. На 2-х ділянках для проведення мереж залучалася спеціальна техніка (ділянки на вулицях Рокоссовского-Шевченка, Могилянського-Декабристів).

У 2017 році КП "АТП-2528" сплатило податків та зборів на суму 8,5 млн грн, у 2018 - 11,2 млн грн.

Заробітну плату на підприємстві платять вчасно, передбачена система мотивації і бонусів за обсяги виконаної роботи. Для прикладу, у середньому, зарплата водія на КП з нарахуваннями становить більше 11 тис. грн.

"Як тільки зарплата на підприємстві стала трохи більшою, більш-менш конкурентною, на АТП-2528 почали приходити працювати молоді люди. Це свідчення того, що за умови підвищення зарплат у виробничій сфері, ті робітники, які виїхали за кордон, будуть повертатися", - прокоментував міський голова Владислав Атрошенко.

Також міський голова доручив керівникам усіх комунальних підприємств підготувати порівняльні дані по всіх затребуваних професіях щодо всіх обласних центрів: рівень зарплат, вакансії, вартість послуг та тарифів цих підприємств.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає