Четвер, 28 березня 2024, 10:44
Повна версія сайту
;

Мисник зустрівся з членами президії Громадської ради при ОДА

16:20 15.01.2019    Коментарі  
 

Активна громадськість постійно піднімає низку актуальних для області питань. Частину з них обговорили сьогодні під час зустрічі голови Чернігівської облдержадміністрації Олександра Мисника з членами президії Громадської ради при ОДА.

— Я обіймаю посаду голови облдержадміністрації менше двох місяців. Для мене надзвичайно корисною є ваша думка – людей, які пропрацювали в нинішньому складі Громадської ради два роки і мають ряд конструктивних пропозицій щодо життєдіяльності Чернігівщини, — наголосив очільник виконавчої гілки влади в області. — Адже, як кажуть, сам плуга не потягнеш. Лише об’єднавшись, матимемо результат.

У форматі відкритого діалогу керівники комітетів Громадської ради інформували голову ОДА про проблеми, що почасти чекають вирішення не один рік. Зокрема, мова йшла про включення культурної спадщини Чернігова та області до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; функціонування РЛП «Ялівщина»; покращення системи захисту інформаційного простору прикордонних районів тощо.

Усі окреслення питання перебувають на опрацюванні в ОДА.

— Щодо інформаційного простору можу окреслити так: питання є надважливим у сучасних реаліях. Саме тому воно постійно обговорюється на засіданні ради оборони області та навіть РНБО. Я націлений разом з колегами з інших прикордонних регіонів напрацювати пропозиції щодо покращення ситуації та запропонувати Президенту України, — зазначив Олександр Мисник.

Не оминули увагою і питання фінансування закладів медицини. Громадськість цікавить механізм розподілу державних коштів.

— Галузь охорони здоров’я має багато «дірок», які треба латати. Звичайно, важливішими є заклади з більшим охопленням населення. Маю зазначити, що політика Глави держави спрямована на якісне надання послуг на селі. Відтак, цьогоріч в області будуватимуться близько двох десятків амбулаторій, обладнання для них уже придбано. Закупили й 21 автомобіль. Над питанням забезпечення лікарень у районах має посилено працювати й влада на місцях. Здобути фінансування можна, взявши участь, зокрема, в конкурсі ДФРР. Не менш важливо, отримавши кошти, зуміти їх якісно та вчасно освоїти, — наголосив голова ОДА.

Багато говорили й про проблеми екології. У тому числі викликає невдоволення залишковий принцип фінансування галузі на місцях.

 На жаль, проекти екологічного спрямування є не дуже популярними. І це цілком зрозуміло: вони тривалі за часом виконання і не надто помітні населенню. Однак, від цього їх важливість не зменшується. Вирішення цього питання вбачаю у направленні цільових коштів. Тішить, що в ОТГ важливість проблеми вже оцінили: з’являються ініціативи з роздільного збору сміття та реконструкції очисних споруд, — прокоментував Олександр Мисник.

Говорили й про боротьбу з нелегальними пасажирськими перевезеннями та організацію надання послуги загалом.

 Проблема гостра і актуальна для всіх регіонів. Наразі маємо посилити контроль за дотриманням транспортного законодавства у частині передачі маршрутів іншим перевізникам. На конкурс пропонуватимемо пакетні пропозиції: хочеш взяти економічно вигідний маршрут, додатково матимеш менш рентабельний, — окреслив голова ОДА.

Націлений Олександр Мисник залучитися підтримкою громадськості під час розробки Антикорупційної програми ОДА на 2019 рік. Також голова облдержадміністрації сприятиме в проведенні Першого обласного форуму громадських об’єднань «Народовладдя - 2019», що запланований на червень.

За результатами обговорення буде надано відповідні доручення.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає