П'ятниця, 29 березня 2024, 10:44
Повна версія сайту
;

У Козелецькоиу районі під час пожежі житлового будинку загинула літня жінка

12:29 17.01.2019    Коментарі  
 

17 січня о 03:54 до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Соколівка, що за 29 км від м. Остер.

За викликом до місця події прибуло одне відділення 7-го Державного пожежно-рятувального посту з м. Остер та місцева пожежна команда с. Морівськ. Через запізній виклик, на час їх прибуття вогнем було охоплено дах будинку по всій площі та приміщення всередині оселі. Спільними діями вогнеборців пожежу о 05:06 було локалізовано та о 08:20 остаточно ліквідовано. Під час гасіння в одній з кімнат будинку рятувальники виявили тіло 89-річної господарки  помешкання без ознак життя. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі будинку, пошкоджено стіни та майно.

Ймовірною причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

Також, зосереджуємо увагу на тому, що лише за 17 діб поточного року на Чернігівщині вже виникло 70 пожеж, під час яких загинуло 15 осіб. Основними причинами їх виникнення стало порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні або експлуатації пічного опалення та необережність громадян у поводженні з вогнем.

З огляду на це, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області застерігають до громадян з наполегливим проханням: слідкуйте за справністю печей і димарів, вчасно очищайте їх від сажі та не залишайте без нагляду. Не паліть у ліжку, особливо перебуваючи у нетверезому стані. Цінуйте власне та життя оточуючих Вас людей.


Автор: УДСНС у Чернігівській області
Коментарів ще немає