П'ятниця, 29 березня 2024, 07:00
Повна версія сайту
;

Працівникам КСК пообіцяли сьогодні вже виплатити зарплатню

08:44 22.01.2019    Коментарі  
 

Заробітну плату 250-ти працівникам чернігівської камвольно-суконної компанії «Чексіл» за жовтень-листопад мають виплатити завтра. Про це сказав директор підприємства Мірко Ванджі під час зборів із трудовим колективом. Точні терміни виплати зарплати за грудень не назвав, попередньо – люди отримають зароблене за перший зимовий місяць до кінця січня. Погасити заборгованість зможуть за рахунок передоплати за замовлення від Міністерства оборони. Щодо виплати боргів компаніям, які надають комунальні послуги «Чексілу» - то наразі тривають переговори, із окремими підприємствами вдалося домовитися про відтермінування. Під час зустрічі Мірко Ванджі також представив план роботи підприємства на рік. За прогнозами – подібних затримок у виплатах вдасться уникнути. Нагадаємо, двічі працівники комбінату намагалися зустрітися із керівником, після першої акції  16 січня вимкнули обладнання. 

«Завтра ваші зарплати будуть виплачені. Там уже поставлена крапка. Завтра будуть 100%. Жовтень та листопад. Грудень буде виплачений за планом до кінця місяця, як ви знаєте».

21 січня. Після двох акцій під стінами КСК та зупинки обладнання працівники «Чексілу» зустрілися із керівником і почули відповідь на питання, яке їх цікавило.

Також Мірко Ванджі пояснив, чому склалася така фінансова ситуація. Зокрема – через те, що сплачувати за електроенергію відтепер потрібно за місяць наперед, у комбінату є борги перед іншими компаніями, до того ж КСК виплачує кредити

«Підприємство за останні 10 років перебувало у досить складній загальній ситуації. Були взяті великі суми кредиту. За останній час він був зменшений на 17 млн доларів. Кредит був 10 років тому більше 22 млн доларів, наразі він менше 5 млн доларів».

Мірко Ванджі представив план розвитку компанії на цей рік. Відтак скоротять площі, зайняті у виробництві, проведуть ребрендинг. У перспективі, людям можуть підвищити зарплату.

Працівники сприймають ці обіцянки скептично.

Тетяна Тимошенко: «Ну це нісенітниця начебто. Я в ньому не розбираюся і не знаю. Розказати можна все, що завгодно, а що буде в подальшому  - побачимо».

Від 16 січня обладнання на підприємстві не вмикали – чекали заробітну плату. Орієнтовна сума збитків за цей час, за словами Мірко Ванджі, один мільйон гривень.

Завтра працівники камвольно-суконного комбінату «Чексіл» вийдуть на роботу. Обладнання запустять, щойно отримають кошти на свої рахунки.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає