Неділя, 05 травня 2024, 05:06
Повна версія сайту
;

Атрошенко напередодні виборів проситиме у Порошенка компенсації для чернігівців без субсидій

13:47 22.01.2019    Коментарі 1  
 

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ініціював звернення до Президента та Уряду щодо компенсації чернігівцям оплати за житлово-комунальні послуги в опалювальний період.

Відповідне звернення пропонується ухвалити депутатам міської ради на черговій сесії, котра пройде 31 січня.

Як зазначається у додатку до рішення, Атрошенко проситиме компенсації з державного бюджету для тих містян, що не отримують субсидії. Адже, після введення нової методики, отримувачів субсидії у Чернігові стало в рази менше. Однак, у якій формі буде ця компенсація невідомо.

«Враховуючи збільшення фінансового навантаження на населення через зростання тарифів та зменшення кількості отримувачів субсидії, заборгованість споживачів за житлово-комунальні послуги суттєво збільшилась. Як наслідок неплатежів, підприємства житлово-комунальної сфери відчувають нестачу обігових коштів, що у підсумку негативно впливає на виконання ними функцій із життєзабезпечення міста»,- зазначається у зверненні.

Цікаво, що це питання розглядається напередодні Президентських виборів, котрі відбудуться у березні цього року. Тобто, у разі прийняття позитивного рішення, чернігівці отримають гроші з державного бюджету перед виборами.

Як раніше повідомляв ПіК, премії освітянами Чернігова, перед Новим роком, видавали у конвертах із зображенням Владислава Атрошенка і Петра Порошенка та привітаннями. Це кошти з міського бюджету.
Цікаво, що це питання розглядається напередодні Президентських виборів, котрі відбудуться у березні цього року. Тобто, у разі прийняття позитивного рішення депутатами, а після Урядом і Президентом, чернігівці отримають гроші з державного бюджету перед виборами.

Тоді Атрошенко заявляв, що видаючи премії у таких конвертах немає жодного порушення законодавства.

Нагадаємо, що у 2015 році, напередодні місцевих виборів, тодішній міський голова Чернігова Олександр Соколов, збільшив видачу матеріальної допомоги містянам. Згідно з положенням, малозабезпечені чернігівці, отримували на руки по 1000 гривень. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість SS 2019-01-22 14:33:40

атєц радной)